Hlavní navigace

Názor k článku TRILL 4. část – Stav vývoje a alternativní řešení od Miroslav Matuška - Distribuční stromy se používají jen pro multi-destination rámce...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 10. 2010 23:20

    Miroslav Matuška
    Distribuční stromy se používají jen pro multi-destination rámce (neplést s multipathingem). Tj. pro broadcastové, multicastové a neznámé unicastové rámce.

    Původní dotaz jsem pochopil jako multipathing nad známým unicastem, tj. k využití distribučních stromů nedojde a vždy se počítají nejvýhodnější cesty k cíli, nikoliv po větvích stromu.

    Multipathing pro multi-destination (uff) rámce je ale i přesto možný tak, že se v síti vypočítá větší počet distribučních stromů s různými kořeny (normálně stačí jeden). Rozkládání zátěže (zase hashem) je pak mezi různými stromy.

    Ta poznámka v draftu je směřovaná k situaci, kdy začnu multipathovat na neznámou unicastovou adresu, která se průběhu komunikace změní na známou (cílová stanice odpoví). V okamžiku přechodu ze stromového multipathingu na destination multipathing se skutečně může pár rámců předběhnout. Nicméně opět jde o okrajový výskyt, který je řešitelný, jak je v draftu psáno.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).