Hlavní navigace

Názor k článku Turbo Internet: Vodafone nasadí LTE v pásmu 900 MHz od lahvon - .. a dodatek. Baví mne móda laické veřejnosti, považovat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 11. 2013 15:00

    lahvon

    .. a dodatek.

    Baví mne móda laické veřejnosti, považovat konkrétní profesionály (v tomto případě operátory) za nekompetentní hlupáky, kterým je potřeba v Internetových diskusích radit, jak by to měli dělat správně. :-)

    Za A. Kdyby to nedávalo strategicky a byznysově smysl, tak by do tohodle Vodafone neinvestoval. Nemají prachů na vyhazování, aby investovali do slepých cestiček.

    Za B. Tahle akce dává smysl už jen z důvodu, že plán (byť nevyřčený) je už rok jasný. Aukci zablokovat, zrušit, další soudně napadnout a zakonzervovat současný stav 3 operátorů na další cca 2 roky. A díky tomu zatím trh dojit dle možností, které jim trh dovolí. A zatím všechny kroky, které se v tomto roce udály, tuto "spekulaci" jen potvrzují. A pak je potřeba ty 2 roky nějak přestát a přitom zákazníky moct dojit. Proto operátoři i bez dokončení aukce staví na 1800 MHz. A Vodafone, který si to může dovolit, i na 900 MHz. Dává to naopak skvěle smysl. Byť s fyzikálními omezeními, které ty technologie mají.

    Za C: LTE na 900 MHz není žádný "Pejsek a kočička vařili dort", je to součástí LTE standardu a ve světě běžně používaná frekvence.
    Doporučuji studium: http://en.wikipedia.org/wiki/LTE_(telecommunica­tion)#Frequen­cy_bands

    Součástí stejného článku je i podstatná informace:
    "Increased spectrum flexibility: 1.4 MHz, 3 MHz, 5 MHz, 10 MHz, 15 MHz and 20 MHz wide cells are standardized."

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).