Hlavní navigace

TV Archív po slovensku anebo Zpětné zhlédnutí po česku?

20. 4. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: UPC
UPC na Slovensku spustilo pro Horizon Go službu „TV Archív“. Ve skutečnosti jde ale spíše o Zpětné zhlédnutí. Alespoň podle možností, které má nabízet.

Zatímco české UPC má v nabídce mobilní televize Horizon Go službu TV Archív už dlouho, nejedná se o tzv. zpětné zhlédnutí. Jde o zhruba týdenní archiv (ve skutečnosti déle – viz galerie níže) České televize, Primy a TV Nova. Jde tedy pouze o vybrané stanice a pouze o vybrané pořady. Například tu najdete velice oblíbenou Ulici.

Slovenské UPC dnes oznámilo, že pro mobilní televizi Horizon Go spouští tzv. TV Archív. Má v něm být (nemám to jak ověřit – mám přístup pouze do české části Horizon Go) plných 40 televizních stanic, a to už je rozdíl.

V tiskové zprávě se doslova píše: Spoločnosť UPC, najväčší káblový operátor na Slovensku, dnes rozšírila ponuku svojej mobilnej televízie Horizon Go o novú službu TV Archív. Vďaka nej si diváci môžu pozrieť vysielanie svojich obľúbených programov bez reklám či prerušovania, kedykoľvek a kdekoľvek až 7 dní dozadu. V ponuke TV Archívu je až 40 obľúbených televíznych staníc, z toho 19 v HD kvalite, čo predstavuje najširšiu ponuku programov v ponuke televízneho archívu spomedzi všetkých slovenských operátorov.

Povšimněte si slov „bez reklam“, „až“ a také „7 dní dozadu“. Pokud by vše sedělo, šlo by o službu vskutku unikátní. Připomínám, že funkce Zpětné zhlédnutí u O2 TV vás reklam nezbaví…

Martin Miller, generální ředitel společnosti UPC Česká republika a UPC Slovenská republika, k tomu říká: Ak ste si v riadnom vysielacom čase nestihli pozrieť napríklad film, správy, či športový prenos, s TV archívom si už nemusíte robiť starosti. Sedemdňový TV Archív je teraz bezplatne dostupný pre všetkých zákazníkov mobilnej televízie Horizon Go, a už čoskoro zvýši komfort sledovania televízie aj zákazníkom digitálnej káblovej televízie UPC Digital.

Pokud se ptáte, kdy zpětné zhlédnutí, pardon „TV archív“ (nikoli „TV archiv“ :)), zavede i česká část UPC, ptal jsem se také. Dozvěděl jsem se jen „pracujeme na tom“. Osobně si myslím, že se Slovensko ocitlo v testovacím hledáčku UPC, resp. mateřské Liberty Global, o čemž by svědčilo i méně nápadné pojmenování služby.

BRAND24

Stejně se už ale těším, až funkci vyzkouším i u nás. Mobilní aplikace Horizon Go je totiž udělaná dost dobře a spolehlivě funguje na celé řadě zařízení. A to už jsem ji zkoušel opravdu všude možně.

A co vlastně slovenská verze mobilní televize Horizon Go nabízí? Má 81 kanálů, z toho 22 v HD. K dispozici je provoz na až třech zařízeních současně a přes aplikaci Horizon Go jde sledovat i videotéka MyPrime.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).