Hlavní navigace

TV Barrandov začala vysílat své kanály s vysokým rozlišením na satelitu Astra

15. 5. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Prozatím posledním spuštěným projektem společnosti Barrandov Televizní Studio, která provozuje i plnoformátovou TV Barrandov, bylo Kino Barrandov. Zítra odstartuje Barrandov Plus.

Na satelitní pozici 23,5 stupně východně, družice Astra 3B, byla zahájena distribuce stanic TV Barrandov, Kino Barrandov a Barrandov Plus s vysokým rozlišením obrazu (HDTV). Stalo se tak přesně podle plánu, který České Radiokomunikace, jež šíření zajišťují, avizovaly již v pondělí 11. května. V průběhu dnešního dopoledne byly na Astře připojeny programové pozice, kódovací systémy i elektronický programový průvodce (EPG), po dobu několika hodin šlo ovšem pouze o zkušební vysílání, které mělo ověřit korektní fungování celé distribuční trasy. Samotné vysílání programů bylo zpřístupněno až v odpoledních hodinách.

K TÉMATU: TV Barrandov investuje do distribuce, na satelit vyšle všechny kanály v SD i HD

České Radiokomunikace jsou díky špičkovým technologiím i personálnímu obsazení schopny nabídnout komplexní služby v oblasti TV vysílání ve vysoké kvalitě. A to nejen v oblasti terestrického vysílání, ale také právě v satelitní distribuci, uvedl v pondělí generální ředitel Českých Radiokomunikací Martin Gebauer. Operátor už zajišťuje pro veřejnoprávní televizi ve stejném multiplexu distribuci kanálů ČT 1 HD, ČT 2 HD a ČT Sport HD. Dceřiná firma Towercom šíří pro Rozhlas a televizi Slovenska (RTVS) HD verze kanálů Jednotka a Dvojka. Na téže frekvenci je šířeno i bratislavské komerční Rádio Vlna.

ANALÝZA: Kino Barrandov překvapuje svojí sledovaností. Má lepší nástup než kdysi Nova Cinema

Prozatím posledním spuštěným projektem společnosti Barrandov Televizní Studio, která provozuje i plnoformátovou TV Barrandov, bylo Kino Barrandov. To je orientováno na filmy a seriály a vedle Novy Cinema jde o jediný program tohoto typu zachytitelný i na klasickou anténu pro terestrické vysílání. Další novou televizi – Barrandov Plus – spustí provozovatel Barrandova již zítra. Dokumentům věnuje Barrandov Plus devět hodin vysílacího času, a sice od osmé hodiny večerní do páté ranní, ranní a odpolední program bude každý den patřit dětem. Významným dodavatelem obsahu pro obě stanice je společnost SPI International.

Parametry HD distribuce: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12363/V, SR 29500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK

BRAND24

Parametry SD distribuce TV Barrandov a Kino Barrandov: Astra 3B (23,5 stupně východně), 11895/V, SR 27500, FEC 5/6, norma DVB-S

Parametry SD distribuce Barrandov Plus: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12168/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).