Hlavní navigace

Názor k článku Tweetnul si o "destroying America" a vykopání Marily Monroe z hrobu, nepustili ho do USA od Fašista - Fašisti? Kde? Tohle je krystalický příklad tupého úředního...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 1. 2012 13:29

    Fašista (neregistrovaný)

    Fašisti? Kde? Tohle je krystalický příklad tupého úředního postupu.
    - Monitorovat sociální sítě je normální. Základem práce každé zpravodajské služby bylo číst noviny a dneska k tomu navíc patří i monitorovat sociální sítě.

    - Je ovšem potřeba ty informace vyhodnocovat mozkem. Jenže to je u každého aparátu problém, že když to necháte na mozcích zaměstnanců, tak vzniknou excesy. A když uděláte tupá pravidla, tak budou zase jiné excesy.
    - Prostě úřad pro monitoring sociálních sítí se asi zatím nemůže chlubit moc úspěchy, tak nelze nejít po tak krásně hozené kosti jako je "destroy America". To je totiž logika každého státního úřadu. Když je něco podezřelé a vy to vyhodnotíte jako neškodné, tak vám hrozí velké riziko, že budete mít velký problém. A to i v případě, že to neškodné bylo. Pokud to bylo skutečné riziko, tak pámbů s vámi.
    Zatímco když je něco podezřelé i jenom na oko a vy se k tomu tupě zachováte jako k riziku, tak vám nehrozí prakticky nic. Maximálně se bude někdo ptát, ale zaklínací formule "by the book" vás ze všech problémů dostane.
    A drtivá většina státních zaměstnanců si v první řadě kryje pozadí a teprve potom dělá něco dalšího navíc.

    Úplně stejné v bledě modrém je to tady v Česku například když v sebeobraně zastřelíte útočníka. Policista vás nemusí obvinit z vraždy, když má pocit, že to byla sebeobrana podle zákona. Ale udělá to, protože je to pro něj bezpečnější. Státní zástupce to může zastavit, ale většinou to neudělá a nechá to alibisticky na soudu, ať si rozhodne on. A tak se s člověkem jedná od začátku jako s vrahem a většinou si i posedí pár měsíců ve vazbě, než soud konstatuje to, co měl udělat už ten policajt. To je běžná praxe a nenechte se mýlit v současnosti v médiích propíraným případem - tam se totiž bránil bývalý policista - nikoliv normální člověk.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).