Hlavní navigace

Názor k článku Tweetnul si o "destroying America" a vykopání Marily Monroe z hrobu, nepustili ho do USA od VM - To s tím policistou je nesmysl - policista...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 1. 2012 22:03

    VM (neregistrovaný)

    To s tím policistou je nesmysl - policista se _nesmí_ chovat ke všem stejně, musí chránit spořádané občany před zločinci. Pokud se chová ke slušným občanům jako ke zločincům a omezí tak jejich práva nebo důstojnost, je třeba žádat nápravu, včetně případného finančního odškodnění za morální újmu. Podobně u těch "robotických" úředníků - pokud svým přístupem způsobí škodu (což se zde stalo), je potřeba žádat náhradu.

    Zajímala by mě vymahatelnost. Excesy v rámci kontinentální Evropské unie by měly jít vyřešit - ve většině zemí platí Základní listina práv a svobod jako součást ústavy, dále je zde Evropský soud pro lidská práva. V Británii ani v USA to neplatí, ale nemyslím, že by tyto státy mohly konzistentně podporovat šikanu nevinných lidí. Uvítal bych detailnější rozbory na tohle téma - většina lidí má jen velmi špatné znalosti, jak hájit svá práva.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).