Hlavní navigace

Názor k článku Twitter umí česky, padla jedna z velkých bariér rozšíření od JKL - Já umím pouze česky a anglicky. Moje babička...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 8. 2012 12:29

    JKL (neregistrovaný)

    Já umím pouze česky a anglicky. Moje babička umí česky, anglicky, německy a španělsky.

    Každopádně naše babičky mají důchod od státu a globalizace je netrápí tolik jako nás.

    Protože pokud nebudete umět anglicky a budete si hrát jenom na "lokálním písečku", tak v zahraničí existuje armáda lidí, kteří VÁM KONKURUJÍ A ANGLICKY UMÍ.

    Globalizace způsobila, že nyní je pro dělníka ze Horní Dolní v ČR konkurence jeho kolega v Číně, totéž pro jakýkoliv jiný obor. Existujíc sice lidi, kteří si myslí, že se jich to netýká, protože dělají něco, co je geograficky vázané povolání - jako třeba učitel, prodavač v místním obchodě, pracovník v místním autoservisu a argumentují tím, že jejich zákazníci přece nebudou jezdit 200 km daleko...

    Jenže zapomínají na to, že když globalizace připraví lidi v regionu o práci, protože zahraniční konkurence ji dělá lépe a levněji, tak oni přijdou o své zákazníky a navíc se z propuštěných dělníků stane konkurence například prodavačů :-).

    Takže globalizace se týká naprosto každého a každý by měl umět anglicky. Kdo neumí anglicky, tak pro něj to bude opravdu VELICE TVRDÉ.

    Ale jinak samozřejmě si můžete dělat co chcete - nemusíte se učit anglicky a můžete angličtinu svobodně odmítat. Klidně si taky můžete třeba uřezat zcela svobodně obě nohy i ruce :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).