Hlavní navigace

Twitter zvládne i stoletá dáma

24. 10. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Naprostá většina uživatelů sociálních sítí není vůbec zajímavá. Ovšem najdou se výjimky, které stojí za zmínku. Třeba Ivy Bean, fanynka Facebooku a Twitteru, je zvláštní tím, že je pravděpodobně nejstarším člověkem v sociálních sítích.
Jan Handl

Ilustrace: Nenad Vitas

Pokud se vaši rodiče (nebo dokonce prarodiče) vymlouvají, že Twitter a Facebook je jenom pro mladé, můžete jim jako příklad jejich mylných představ uvést Britku Ivy Bean. Ta s přehledem používá Twitter i Facebook. Více než stoletá dáma se chlubí neoficiálními tituly nejstaršího člověka, který používá sociální sítě. Můžete možná namítnout, že do sociálních sítí za ni nejspíš přispívají její prapravnoučata, že ona sama by to jistě nezvládla. Pravdou je, že asi existují průvodci, kteří jí vysvětlili, co a jak, ale je vůbec něco těžkého na tom vyťukat 140 znaků do počítače? Já osobně příběhu věřím a rád si na Twitteru počtu, co měla madam Ivy dobrého k večeři a jaký je její program na příští den.

Když měla neoficiální nejstarší uživatelka sociálních sítí 46 let, byl vynalezen první počítač. Za dalších skoro 60 let se stala celebritou jenom kvůli tomu, že na Twitteru informuje svět o svých každodenních starostech. Asi nebude mít smutné stáří v pečovatelském domě jako většina jejích vrstevnic, novináři si u ní podávají kliku. S kolika uživateli Twitteru dělala rozhovor CNN? A jenom proto, že používají Twitter? Tedy pokud tak trochu opomineme fakt, že je jí více než sto let.

Paní Ivy prostě Twitter používat musí, tohle nemůže být podvod. Nevěřím tomu, že by jí CNN podstrčila počítač, i když ona ve skutečnosti tweety nepíše. Média se rozcházejí v informacích, kolik že milovnici Twitteru skutečně je. Věřil bych CNN nebo Mashable, kteří jí napočítali 104 roků, britský bulvár přidal jeden rok navíc.

BRAND24

Ivy Bean má podle svých „slov“ na Twitteru ráda fish and chips a domino, nekouří a nepije. Omlouvá se fanouškům na Facebooku za to, že jim nemůže oplatit jejich přízeň kvůli limitu počtu „friends“. Dokonce ví, co to znamená, když ji na Twitteru někdo cituje, tedy používá „retweet“. A podle některých zpráv je Ivy Bean třetí v žebříčku uživatelů Twitteru podle počtu „retweetů“.

Stát se celebritou jenom díky Twitteru? Pokud se přidá nějaký další zajímavý faktor (třeba věk, nebo fakt, že je dotyčný kosmonaut), tak není nic jednoduššího. Tedy alespoň co se Británie týče. Jestliže si paní Ivy užívala před kamerami setkání se svým hudebním idolem, těžko si představit, že by se u nás nejstarší fanynka Twitteru muckala třeba s Karlem Gottem. I když kdo ví, třeba za rok, až nebude Čechů na Twitteru jen 10 tisíc a najde se mezi nimi fešná (alespoň) „devadesátka“…

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je kromě jiného publicista, více informací najdete na LinkedIn. Na stránkách iNazor.net odkazuje na své články pro Lupu a další média. Ze všech vymožeností moderní doby má nejraději Twitter, zajímá ho historie a píše HistorieBlog.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).