Hlavní navigace

Názor k článku Týdenní revize o české MTV a Nova sport od anonym - Ted´mě pobavil pan Rácz svoji dobrou faktickou připomínkou.Anketu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 9. 2008 10:51

    bez přezdívky
    Ted´mě pobavil pan Rácz svoji dobrou faktickou připomínkou.Anketu bych dal stranou,ale akce ČRa,potažmo se všemi zainteresovanými stranami se doopravdy,ale doopravdy nepovedla.Praha má opět dobré pokrytí,ale okolí má smůlu.Jen si myslím,že při úpravě antén v Praze,bude v listopadu "zahřáto" hodně lidí.Možné bude i "vychladnutí" při nenadálém sněhu na střechách a následném spadnutí na povrch zemský.
    Dále mě zaujal folklór generálního ředitele p.Petra Dvořáka,kde by televize Nova chtěla získat více kompenzačních licencí.
    Jenom dodám,že jeho myšlenka je po ekonomické stránce správná,potažmo i pro technického operátora MUXU 2 ČRa.Každá uspořená koruna se hodí.
    Jak vidím,tak se snaží CDG > vlastně ČRa.To znamená,že zde budou tři multiplexy s pravděpodobným pokrytím cca 99%.To by znamenalo 12-14 programů.Z toho by mohlo být 8-10 komerčních TV stanic,což je hodně na celostátní pokrytí.Z dlouhodobého hlediska se pravděpodobně podaří CME "obsadit" MUX 2.Já si osobně myslím,že by to nebylo špatné,ale to by musel byl zprovozněn MUX 4,což by znamenalo vstup silného investora.Při dané situaci na televizním trhu i televizních platforem,je provozování tří celoplošných multiplexů až,až.
    Na závěr bych chtěl napsat,že novým televizím nezávidím,protože vstupem do MUXU 2 a 3 budou pod tlakem TV NOVY a TV PRIMY a hlavně pod ekonomickým tlakem ČRa(CDG).A MUX 4 konkurenceschopný z vlastních prostředků nevybudují a Telefónica O2 ho jen tak pro "radost" nebude provozovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).