Hlavní navigace

Názor k článku Uber v Praze udělá taxikáře z každého. Začíná testovat službu Pop od Martin P. - -GPS pouze přímá synchronizovaný signál, z kterého vypočítává...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 11. 2014 14:54

    Martin P.

    -GPS pouze přímá synchronizovaný signál, z kterého vypočítává polohu.

    -GPS signál nemůžete chytat kvalitně odrazem, proto vadí třeba mokré listí v lese, stejně jako u Wifi

    -odchylka GPS je ideální stav stojícího přijímače
    -jinak GPS jako taková neobsahuje kompas. Zjednodušeně neví, jestli auto jede dopředu nebo couvá. Ten systém eviduje jen posun tělesa v nějakém souřadném systému. Důležité je to posun, nikoliv rotaci
    Zjednodušeně pokud přijímač je v souřadném systému v bodě X=0 Y=0 Z=0. Odchylka je taková, že ten bod podle výpočtu bude ten bod náhodně určen v prostoru od X=-5 až +5, Y=-5 až +5, Z=-5 až +5 Jenže vy nemáte odchylku jen jednoho určení polohy ale desítek, stovek, tisíců atd… …pokud se ty odchylky načítají. Můžou na 5km cesty dělat i třeba 10% a víc podle toho jak křivka která bude kopírovat skutečnou trasu bude přesná.

    Takže jste si jistý, že byste chtěl „hádat“ placenou trasu pod GPS s odchylkou třeba 10% nebo i mnohem víc podle okolností?

    Ono před dávnými lety vymyslel někdo takovou věc jako je mapa takže trasa lze spočítat a ocenit předem a bez GPS. Dokonce znám, takové „smluvní přepravce kde přes dispečinku si objednáte trasu z bodu A do bodu B. cena je určena a zaplacena předem takže hystericky se nějakého „turbotaxametru“ bát nemusíte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).