Hlavní navigace

Názor k článku Uber začne zkoušet v provozu první auta bez řidičů. A budou to Volva od fd - Nikoli, to jen vy nevite jak to funguje....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 8. 2016 17:47

    fd (neregistrovaný)

    Nikoli, to jen vy nevite jak to funguje. Vozu deklarujete vzdalenost, ktere se ma drzet, jenze tvurce jaksi zapomel, ze existuje neco jako hystereze. Tudiz pokud se priblizite k pred vami jedoucimu vozu, tak misto aby automat po zaznamenani toho vozu proste zkusil jen zavrit skrtici klapku, tak jede konstatni rychlosti az do deklarovane vzdalenosti a pak brzdi, pricemz razance zavisi vyhradne na rozdilu rychlosti, nikoli na vasem prani. V kazdem pripade se snazi "natvrdo" zabranit zkraceni vzdalenosti pod deklarovanou, coz je nesmysl taktez.

    I hodne hloupy ridic da nohu z plynu a velmi pravdepodobne ciste pocitove odhadne spravny okamzik, tudiz brzdit nebude muset vubec.

    Vysledkem je mimo jine to, ze pokud se tempomat drzi vozu pred sebou, tak naprosto presne citite kazde seslapnuti plynu toho vozu a kazde brzdeni. Misto aby se snazil (v ramci nejakych mezi) tomu doslova cukani zabranit.

    Mimochodem, u lepsich vozu nenastavujete vzdalenost v metrech, ale ve vterinach => cim vyssi rychlost, tim dale se vuz drzi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).