Hlavní navigace

Názor k článku Učitele si žák může vychutnat i jinak, než připínáčkem na židli od Tomáš Kapler - a) myslím, že by stálo za to poznamenat,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 5. 2012 21:01

    Tomáš Kapler

    a) myslím, že by stálo za to poznamenat, že stejně si na drzost tehdejších žáků - nás, současných rodičů - stěžovali učitelé před těmi 20-30 lety a srovnávali s jejich bezproblémovým studiem jejich generace, ale při jejich generaci si zas stěžovali atd.

    b) Já jsem zhruba stejný ročník jako autor a my jsme tedy občas nějaký ten bordel dělali, ale musím říct, že byl ohromný rozdíl mezi učiteli. U 90% jsme si nic nedovolili, ale těch pár hodnotím s odstupem času jako prostě velmi špatných kantorů a my jsme jim to dávali vyžrat. Samozřejmě občas se nějaký vtípek zkoušel na všechny, ale u těch kvalitních kantorů to prostě většina třídy nevnímala vtipně, nebyli jste za kinga, takže jste to prostě nedělali. A navíc ti kvalitní učitelé to prostě uměli "nějak" vyřešit tak, abyste byli za vola vy.

    Nevěřím tomu, že by to nyní bylo nějak jinak. Jasně, vtípky jsou možná drsnější a často za hranou, ale kvalitních učitelů se prostě ani teď nikdo nebude chtít zbavovat a ani ho to při jejich hodinách nenapadne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).