Hlavní navigace

Názor k článku Unipex: Vypnout LevnéElektro.cz byl nejtěžší úkol naší existence od Ivan Nový - Já ale nepíšu o tom jak to je....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 7. 2016 18:55

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    Já ale nepíšu o tom jak to je. Ale jak by to bylo, kdyby regulace státu by byla v těchto oblastech méně rigidní, a vychází mi z toho, že bezpečnost například leteckého provozu by byla na stejné úrovni. Jen by se ty odpovědnosti už od začátku rozvoje toho odvětví rozdělily jinak. Evoluce by šla jiným směrem, například k dokonalejším a levnějším metodám testování náhradních dílů.

    Například ve zdravotnictví rozhodně tedy výrobce má lepší možnosti zkorumpovat státní dozor, protože je centralizovaný a zasvěcených je málo, než v systému bez státního dozoru.

    A, že ta korupce ve světě probíhá, je samozřejmě jisté. Skandálů bylo plno a to je samozřejmě jen vrcholek ledovce, od manipulace s cenami léků, k předepisování zbytečných léků, škodlivých léků, zakrývání následků omylů. WHO manipuluje s lidmi propagandou, která není podložená výsledky vědeckého výzkumu ...

    A vývoj začínal bez těchto regulací. Kdyby byly podobné regulace zavedeny v 18. století, tak byste si ještě na rány přikládal pavučinu a taky byste byl spokojený.

    Takže tento systém je méně robustní, než by byl bez přehnané státní regulace, s distribuovanou a vícestupňovou odpovědností, hlídaný přirozenými zpětnými vazbami.

    Například v bankovním sektoru máme státní dozor a zadlužení roste nade všechny myslitelné meze, čím to skončí víme.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).