Hlavní navigace

Názor k článku Web UPC radí nahradit Mozilla Thunderbird programem Outlook Express od Flasi - 1. Problém s daty je, jak je interpretujete....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 2. 2011 9:26

    Flasi (neregistrovaný)

    1. Problém s daty je, jak je interpretujete. Jaký ekonomický systém je lepší - tam, kde se pořád objevuje, že někdo něco ukradl, nebo systém, kde se skoro na žádné krádeže nepřichází (protože tam není svoboda slova)? Co nám říkají tvrdá data o počtu zveřejněných krádežích? Opravdu odráží skutečnost takovou, jaká je?
    Thunderbird je opensource, takže objevovat chyby je snazší, než v programu s uzavřeným kódem. Takže v tvrdých datech bude mít více zaznamenaných chyb. Mě osobně je teda celkem jedno, kolik chyb bylo v Thunderbirdu objeveno za poslední rok. Mě zásadně zajímá, kolik je známých a neopravených chyb v aktuální verzi - a v tomhle paramentru je na tom TB dlouhodobě celkem dobře. Dříve na tom byl v tomhle parametru ZÁSADNĚ lépe, než OE - proto jsem na něj tehdy z OE přešel. Dneska už OE nesleduji, je to pro mne mrtvá věc z mnoha důvodů (2 GB omezení, spam filtr, bezpečnost, funguje pouze pod Win XP a nižší, mnoho let již není vyvíjen).
    Já z OE odešel, protože jsem tam problémy měl. A měl jsem zatím problémy s každým poštovním klientem, který jsem zkusil. Každý má něco v čem není dobrý. To, že vy jste s beznadějně zastaralým OE neměl za 10 let problém ani jeden, to jenom říká, že jste mimořádně nenáročný uživatel.

    2. Že je lepší, když ochranu proti spamu řeší poštovní server, než když si ho řeší klient, to je zcela jasné. Ale v reálném světě je často potřeba mít tu ochranu vícestupňovou. Což všechny normální poštovní klienty dělají - včetně velkého Outlooku - a kromě OE. Takže to, že OE nemá žádnou ochranu proti spamu jako nevýhodu vidět musím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).