Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Úřady práce se musí vrátit ke staršímu systému na výplatu dávek od Hmm - Možná by stálo blíže popsat tento moderní způsob...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 1. 2014 18:37

    Hmm (neregistrovaný)

    Možná by stálo blíže popsat tento moderní způsob "migrace dat" z nového systému do starého a poslat to ze srandy do zahraničního tisku.

  • 3. 1. 2014 18:46

    T... (neregistrovaný)

    Nevím jak teď, ale z papírů do pc se to přepisovalo ve 2012, protože Drábek a spol. odmítal jednat s OK systémem ohledně migrace dat a místo toho nutil ty poslední úřednice po večerech a víkendech datlovat ručně. Nakonec to samozřejmě nějak dohodnout museli, protože to bylo neúnosné.

  • 4. 1. 2014 13:09

    carphatia (neregistrovaný)

    A korunované to celé bylo tím, že ty ženské od přepážek tam ta data musely celou sobotu a neděli do noci ručně zadávat (samozřejmě zadara - neplacený přesčas) a když přišly v pondělí do práce nebylo po nově vložených údajích ani stopy.

  • 6. 1. 2014 22:13

    T... (neregistrovaný)

    Jo, to byla naprostá pecka. Taky hned na konci března jim z úp odešly první úřednice a do poloviny roku další, čímž nastal další problém, protože samozřejmě odcházely ty schopnější, které přestalo bavit nechat se sebou orat kvůli jednomu hlupákovi z Top09 a jeho poskokům... navíc pokud šlo o lidi, kteří tam byli nuceně přeřazeni z měst a obcí, tak jako bonus šli klidně o 30% platu dolů.
    Tím se ovšem hlavně ve větších městech nastartoval problém č. 2 a to ten, že úp prakticky nemá na některé věci, jako jsou sociální šetření kvalifikované lidi a pokud to nějaký žadatel napadne, tak vyhraje. Nedodržování lhůt na vyřízení žádostí je už jenom "drobnost". Jak se vyjádřil jeden člověk z vedení úp v nejmenované moravské "vesnici", cituji "tak co, když ti ležáci zemřou než to odšetříme, tak aspoň jim nemusíme nic vyplácet a ušetříme". Mám pocit, že tam stále sedí, nebyl-li i vykopnut za odměnu na krajské ředitelství.
    No a konečný důsledek je ten, že když se teď (oficiálně) začal zase používat OK systém, tak většina úředníků s ním ani neumí dělat, protože to jsou rychlokvašky najímané narychlo za ty zkušené, co odešli nebo byli odejiti.
    Prostě při představě, že takový bordel je všude, je mi špatně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).