Hlavní navigace

Názor k článku Úřední kontrola České televize? Počty kamer hlídat nebudeme, vzkazují nejvyšší kontroloři od Kamil Zmeškal - Jenže s tímto přístupem by NKÚ nemohlo kontrolovat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 11. 2019 13:07

    Kamil Zmeškal

    Jenže s tímto přístupem by NKÚ nemohlo kontrolovat nic. Nebo jsou dokonalí odborníci na vše s výjimkou problematiky ČT?

    K nám chodí na pravidelné kontroly také. Je to vždy akce na několik týdnů, která zaměstnaná několik našich lidí. Jak ale mohou zkontrolovat, zda např. provádíme letecké snímkování efektivně a nestačilo by třeba s 1/2 intenzitou? Nebo naopak zda by nebyly peníze vynaloženy efektivněji, kdyby se snímkovalo s dvojnásobnou intenzitou?
    Jak zkontrolují, když pořádáme semináře, tak zda to byly dobře vynaložené prostředky? A když tam někoho pozveme přednášet, jak zkontrolují, zda měl oprávněný honorář? Nebo když jdeme na školení - nemohli jsme si vybrat jiného (levnějšího) lektora?
    U techniky je to stejné. Jak NKÚ vyhodnotí, zda jsme si nakoupili efektivně například měřící techniku? Nestačilo by třeba CZEPOS provozovat s horšími parametry?

    Takových okruhů lze u každé kontrolované organizace vymyslet 1000 a přesto NKÚ tyto organizace kontroluje. Klidně k nim může přidat i ČT. Efektivita kontroly +- obdobná jako u jiných úřadů.

    PS: Není to ode mě zub za zub, (kdy u nás tak i u ČT) jak se může na první pohled zdát.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).