Hlavní navigace

Usertech ulovil Frieda z CzechInvestu. Pošle ho do New Yorku

5. 2. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po pěti letech budování sítě byznysových kontaktů pro české podnikatele přechází Jan Fried na druhou stranu.

Napřed se domluvit s inkubátorem B2B startupů Hatchery a rozjet první pobočku v New Yorku. Usertech, vedený Janem Beránkem, posiluje pozice. 

Za svou zlatou žílu považuje agentura především startupy z oblasti finančnictví nebo projektů pro mediální domy. To už si koneckonců vyzkoušeli v tuzemsku, kde pracovali na webu časopisu Forbes a dlouhodobě spolupracují s agenturou Creative Dock. 

„Těžko si představit zkušenějšího člověka na rozvoj obchodních aktivit na východním pobřeží než je Honza Fried, navíc v kontextu startupů,“ komentuje nástup nové tváře Beránek. 

BRAND24

Jan Fried působil v New Yorku od roku 2011 jako zahraniční zástupce Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest. Stál i u zrodu CzechAccelatoru, projektu zaměřeného na rozvoj českých startupů v Americe.

Fried není prvním zkušeným člověkem, který přešel z CzechInvestu do startupového světa. Podobně je na tom třeba Lenka Kučerová, která místo New Yorku zastupovala CzechInvest v Silicon Valley. Teď se s Andrejem Kiskou věnuje posílání nadějných studentů na zkušenou do amerických startupů pod značkou StarLift.org

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).