Hlavní navigace

Názor k článku Uspěje Google Chrome proti Windows? od Elrol - Data na internetu jsou možná ve větším bezpečí...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 7. 2009 7:51

    Elrol (neregistrovaný)
    Data na internetu jsou možná ve větším bezpečí před zničením notebooku nebo třeba jen harddisku v něm, ale to je tak všechno. Nikdo, absolutně nikdo a provozovatelé těch příslušných internetových služeb už vůbec ne, mi nezaručí, že tam ta data zůstanou.

    Je sice pěkné, že nepotřebuji velký operační systém, protože si všechna videa z dovolené nahraju na internet, ale až mi je druhý den někdo smažem protože na pláži hrál někde na pozadí z rádia nejnovětší komerční trhák od Sonic Music/BMG, tak už asi tak nadšený nebudu.

    A jen tak mimochodem, kde si ta videa sestříhám a jak je na ten internet z videokamery dostanu? Editory obrázků už dnes na internetu jsou a jsou celkem použitelné, u toho videa to zatím moc neplatí.

    Další věcí je, že významnou část podílu Microsoftu tvoří firemní sféra. Ta, jak Microsoft sám moc dobře ví, je ochotná přecházet na novou verzi operačního systému (a nedej bože úplně jiný operační systém) jen veeeeeelmi pomalu a velmi opatrně. A co se týče dat umístěných "bezpečně na internet", tak u firem bude skepse ještě mnohonásobně větší.

    Určitě je Google OS zajímavá věc a spousta lidí na něj přejde a bude jim perfektně vyhovovat. A já to vítám. Ale rozhodně bych nepředpovídal rychlý konec plnohodnotných operačních systémů - rozhodně ne ve firmách a myslím, že ani v domácnostech ne (hry apod.).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).