Hlavní navigace

Názor k článku Ústavní soud se opět zastal klientů BezReklamky.cz, nižší soudy chybovaly od dino - To sjednocení má drobný háček, zatímco v případě...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 5. 2014 16:07

    dino

    To sjednocení má drobný háček, zatímco v případě použití fyzické síly je situace obvykle docela jasná, u porovnávání inteligence při uzavřeném obchodu nastanou problémy. Ano, jsou tu jasné případy typu davy chudáků důchodců, co si kupují předražený šmejd.

    Jenže co dělat ve chvíli, kdy proběhne "zcela standardní transakce" a jedna strana ji později napadne s tím, že na ní prodělala, že byla pro protistranu příliš výhodná, přičemž dotyčný se bude hájit, že byl příliš hloupý na to, aby dohlédl všechny důsledky, ale protistrana určitě byla tak chytrá, že jí to bylo dopředu jasné?

    A co myslím tou "zcela standardní transakcí"? Třeba prodej auta, které hodně žere, proto je hůře prodatelné a prodejce sleví. Co když to pak kupující napadne s tím, že si při uzavření obchodu nebyl schopen si spočítat, kolik bude muset dávat za benzín a jaké potíže mu to přinese?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).