Hlavní navigace

Názor k článku Užívání Facebooku klesá, velká část internetu je fake a AI má problém s předpojatostí od Petr - Předně., Tohle nemá s původním tématem nic společného. Druhak:...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 1. 2019 19:00

    Petr (neregistrovaný)

    Předně., Tohle nemá s původním tématem nic společného.
    Druhak: důvody pro neshromažďování a nezveřejňování takových údajů jsou úplně někde jinde, než v politické korektnosti. On je to tvrdej pragmatismus. Když opomenu od extrémních případů typu Rwanda, jsou tu pořád dva důvody proč to nezveřejňovat.

    První důvod je, že ty údaje reálně nepřinesou naprosto nic, jenom budou nějaký čas televize plné zavádějících zpráv. Tvrzení "černí víc kradou" totiž zní o dost jinak než "černí častěji žijí v ghetech a mají horší vzdělání".

    Druhý důvod, který s tím částečně souvisí je, že tenhle typ informací prohloubí segregaci. Nevím, odkud na to koukáš, ale segregace opravdu není v tvůj prospěch, ani v prospěch dané země. Pokud se na někoho budou v zaměstnání dívat skrz prsty kvůli barvě kůže, opravdu to problémy s tou menšinou nevyřeší. Naopak to prohloubí problémy dané menšiny, protože i její vzdělaní a šikovní členové budou mít problém. Tím pádem dojde i k prohloubení problémů s danou menšinou, protože těm lidem, kteří ještě mají zájem, bereš šanci se ze své situace dostat, a nakonec i motivaci něco se sebou dělat.
    Druhým důsledkem segregace může být i odchod elit, jako se to stalo u emigrace českých romů do Kanady. Třeba u nás ve městě dokázali strašně moc romští asistenti prevence kriminality. Jenže asistenti prevence kriminality nebudou, když každý schopný rom odejde do zahraničí... Podobně bych řekl, že příklady táhnou. Pokud se někdo dokáže z těžkých podmínek vypracovat, může být vzorem pro ostatní. Tím, že jsme přišli o několik tisíc romů, kteří do té Kanady odjeli (a tím pádem se asi byli schopni v Kanadě domluvit a uživit) jsme nakonec zatopili především sami sobě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).