Hlavní navigace

Názor k článku V Číně nasazují rozšíření Velkého bratra. „Sociální kredit“ má rozhodovat o občanech od Deee - * Rozpoznávání obličejů v kombinaci se sledováním pohybu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 4. 2018 10:29

    Deee (neregistrovaný)

    * Rozpoznávání obličejů v kombinaci se sledováním pohybu mobilních telefonů, databází místa posledního pohybu dramaticky zvyšuje přesnost identifikace, v příhodných podmínkách (dostatek světla, pomalý pohyb, pohled do kamery ze vzdálenosti menší než 2 až 3 metry, dá se udělat i identifikace podle duhovky oka).
    * Prkotina k prkotině ale vypovídá to o povaze člověka, kdo 10krát přejde na červenou tak asi není ještě prototypem sériového vraha ale je u něj vyšší pravděpodobnost dalších drobných obcházení pravidel, drobných podvodů nebo třeba tendence krátit daně. signál že je potřeba osobu důkladněji sledovat. Druhá věc je výchova ostatních oveček k bonzáctví.
    * Bohužel v rámci "proti teroristických" opatření pro bezpečnější budoucnost, se k tomu v Evropě salámovou metodou taky brzo dostaneme. Nenápadně to začíná i u nás, Telco score, registr dlužníků, trestní rejstřík, jen tyhle data spojit dohromady, a každému člověku přidělit počet hvězdiček...
    * Vlastně nejde ani tak o to posouzení platební morálky když chcete úvěr ale o to přimět občany chovat se dle pravidel. Bonusy a nevýhody jsou jen pro motivaci. Kdyby proti tomu nebyli lidskoprávní organizace, tak by asi každý číňan povinně dostal obojek který by v případě potřeby dával elektrošoky.
    * Ano je to skvělý business plán, firma zaměřená na "spodinu" jim může prodávat za těžké prachy mizernou kvalitu služeb protože nemají přístup ke službám/zboží od firem pro "lepší lidi". Něco jako třeba ubytovny pro sociálně slabé s přídavky na bydlení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).