Hlavní navigace

Názor k článku V ČR probíhá rozsáhlý zátah proti uživatelům P2P sítí od Mildik - Autorský zákon vám dává možnost přehrávat dílo pro...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 1. 2007 10:17

    Mildik
    Autorský zákon vám dává možnost přehrávat dílo pro osobní potřebu, za což jste považován vy, vaše rodina. Nevím, jak by v případě soudní žaloby rozhodoval soud, kolik pozvaných lidí je ještě v toleranci a kdy už to je veřejné provozování díla. Zda tam ti lidé jsou zadarmo na pozvánku nebo za koupenou vstupenku, není až tak směrodatné, vždy provozujete dílo, k němuž jste taková práva nezískal. Označení "uzavřená společnost" může nést i firemní ples pro 500 lidí a přesto se jedná o veřejnou produkci.

    Jedinou možností, jak se vyhnout placení autorských poplatků za veřejnou produkci, je důsledné vyhýbání se užití děl autorů zastupovaných ochrannými svazy. Můj spolupracovník pořádá každoročně hudební festival, na kterém hrají amatérské skupiny své vlastní skladby, na OSA posílá ohlášení s připojeným čestným prohlášením všech účinkujících skupin, že hrají výhradně vlastní skladby - a nemá problém.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).