Hlavní navigace

Názor k článku V Olomouci dnes nepůjde Regionální síť 8 s Mňam TV, Sportem 5 a TV Noe od anonym - To máte jako s Veselským kopcem. Tam byl...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 4. 2015 13:33

    bez přezdívky

    To máte jako s Veselským kopcem. Tam byl původně přidělen taky K52, který by se v Moravské bráně mlátil s Krížavou, naštěstí posléze došlo ke změně. Ale ono nepomůže sténat na netu, je třeba konat a obrátit se na kompetentní místa, dokud je ještě čas - tedy dokud se ještě nevysílá.
    Jakmile už je zahájeno vysílání na určitém kanále, je jeho možná záměna prakticky vyloučená. Nehledně na složitost mezinárodních koordinací.
    Avšak pokud skutečně dochází na některých místech v oblasti garantovaného pokrytí ke vzájemnému rušení K52 z Krížavy a K52 z Radíkova, jak píšete, do té míry, že je trvale nebo velmi často znemožněn příjem vnitrostátního multiplexu a neexistují technické prostředky, jak příjem zabezpečit (potlačit rušení), pak ČTÚ musí na základě řádně vyargumentovaného a podloženého podání konat. Plačky na některém z internetových webů ovšem jsou pouhými teoretickými kecy, které konkrétně nevyřeší nic.

    Staral se vůbec někdo, když bylo dostatečně dlouhou dobu známo, že z Radíkova se bude RS 8 vysílat na K52, aby eventuálně došlo pro předmětný vysílač k přídělu jiného kanálu? Obávám se, že nikdo. Takže holt K52 a tečka.

    Ale máte pravdu v tom, že v ČTÚ by měli být pozornější a nepřidělovat v zaplněném frekvenčním spektru kanály pouze od stolu na základě teoretických map pokrytí generovaných počítačem. Praktická měření jsou velmi důležitým nástrojem před definitivním rozhodnutím. Ovšem to bychom zřejmě po tamějších úřednících chtěli příliš :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).