Hlavní navigace

Názor k článku V Rusku přituhuje, Dumou prošla nová omezení svobod na internetu od vocas - Plácáš. 2015: "Soudní dvůr Evropské unie před rokem rozhodl, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 6. 2016 11:14

    vocas (neregistrovaný)

    Plácáš.

    2015:
    "Soudní dvůr Evropské unie před rokem rozhodl, že směrnice Evropského parlamentu a Rady č. 2006/24/ES o uchovávání údajů vytvářených nebo zpracovávaných v souvislosti s poskytováním veřejně dostupných služeb elektronických komunikací nebo veřejných komunikačních sítí (směrnice o uchovávání údajů) je neplatná."

    A to šlo o metadata, nikoliv o obsah (přečti si to výše o obsahu a sms ještě jednou, patrně jsi ten rozdíl ohledně 6 měsíců a 3 let nepostřehnul).

    Co se týká USA, tak ohledně Snowdena to asi není třeba komentovat (nicméně oficiálně ohledně "takového toho domácího" šifrování odkaz viz níže), a ohledně VB to prosazoval hlavně Cameron a spol. (ještě víc totalitní móresy jako povinný backdoory apod.), a ten teď jde od válu. Uvidíme, co nová vláda.
    Ale protože VB nemá nic jako Ústavu, a přitom se, pro mě ze zcela neznámýho příp. nesmyslnýho důvodu udává VB jako jakási pokročilá demokracie, můžou se samozřejmě dále množit fašistický a ultra nedemokratický a čistě totalitní tendence typu:
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Povinné_vydávání_klíčů
    (Regulation of Investigatory Powers Act 2000)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).