Hlavní navigace

Názor k článku Václav Liška přebírá Aukro. Záda mu kryjí BDO Advisory od Bobika - Tak a je to tady, od 8.11.2016 začíná...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 10. 2016 20:36

    Bobika (neregistrovaný)

    Tak a je to tady, od 8.11.2016 začíná platit nový ceník. Jako prodejce převážně oblečení po dětech v hodnotě pár korun mě drželo na Aukru to, že vystavení věcí je zdarma, neprodané věci jsou znovu vystaveny a Aukro si účtuje poplatky až za prodej ve výši 8% (provize). Od 8.11.2016 si však budou účtovat 0,50 Kč za každou vystavenou aukci. Pro mě osobně to znamená, že budu muset veškeré aukce vymazat, protože částky za vystavení by převyšovaly částky za prodej zboží. Co si budeme namlouvat oblečení se na Aukru prodává mnoho a prodá se kolikrát až třeba po několika měsících. Aukce trvá 5, 7 nebo 10 dní. Co mě nejvíce štve je, že jsem investoval hromadu času než jsem tam všechny inzeráty zadal. Aukro si tímto neváží drobných prodejců, kteří platí provize za prodej. Můj osobní názor je, že odliv vystavování levného zboží bude velký, protože se to nikomu nemůže vyplatit. Tím pádem ale také klesne příjem Aukru což si pánové z Aukra asi neuvědomují. Škoda.

    P. S. tak a kde teď inzerovat? Máte někdo zkušenosti?

    Originál email z Aukra:
    "Vážení prodejci,

    na listopad jsme připravili několik novinek. Tou hlavní je zjednodušení ceníku. Nově jsme sjednotili poplatky za vystavení, abyste se v Aukro ceníku lépe vyznali. Díky tomu bude výhodnější prodej v Aukro shopech a v některých kategoriích se sníží poplatky za vystavení. V jiných si za vystavení inzerátu nově připlatíte.

    Tato změna přinese i přehlednější Aukro, po kterém v poslední době volali nejen kupující ale i mnozí prodejci. Věříme, že tak přispějeme k tomu, aby kupující na Aukru rychleji našli ty nejlepší nabídky.

    Co nabízíme na oplátku? I nadále můžete využívat zdarma nástroje a služby, které znáte z Průvodce prodejem. K prodeji můžete využít také letos představenou mobilní aplikaci Střelto, pro kterou platí stejný ceník jako pro Aukro. Zdarma si ji můžete stáhnout pro iOs a Android.

    Nový ceník začne v této podobě platit už 8. 11. 2016:

    Jak se změní poplatky za vystavení:

    Prodejci bez podnikatelského účtu zaplatí za vystavení nabídky v jakékoliv kategorii 0,50 Kč.
    Prodejci s podnikatelským účtem zaplatí za vystavení nabídky v jakékoliv kategorii 0,20 Kč.
    Stejná výše poplatků za vystavení bude platit i v Aukro shopech.
    Příplatek za vystavení nabídky na 10 dnů se zcela ruší.

    Jak se změní provize:

    Prodejci v Aukro shopu budou nově platit stejné provize jako běžný prodejce. Za provize tak zaplatí oproti současnému stavu méně.

    Kompletní změny ceníku najdete od 8. 11. 2016 v našich Obchodních podmínkách."

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).