Hlavní navigace

Názor k článku Václav Moravec o digitalizaci tradičně jen v "digitální" části Otázek od Jan Kálal - Tak jsem se odhodlal a napsal České televizi....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 4. 2007 14:40

    Jan Kálal
    Tak jsem se odhodlal a napsal České televizi. Uvidíme, jak zareaguje. Text přikládám.

    Dobrý den,

    podle avizovaného programu bude součástí nedělních Otázek Václav Moravce po čase opět téma digitalizace televizního vysílání. To je jistě chválihodné a na komerčních televizích nevídané. Proč se ale téma digitálního vysílání bude probírat pouze v části pořadu vysílaném na digitálním programu ČT 24? Ten si zhruba 2/3 lidí odkázaných pouze na zemské analogové televizní vysílání nenaladí a na reprízu hluboko v noci se podívá málokdo.

    Právě pro diváky přijímací televizi analogově na obyčejnou anténu mohou být informace o digitálním vysílání přitom nejužitečnější. Současný přístup mi přijde podobný, jako byste magazín Nemám práci šířili pouze zaměstnancům ve firmách a nezaměstnaní by si o něm mohli přečíst leda v tisku. Chápu, že premiér a Škoda Auto jsou větší "tahouni" aktuálního diváckého zájmu a zařazení digitalizace do druhé části pořadu je logické.

    Když už toho ale Česká televize dělá pro digitalizaci tolik, mohla by přijmout také interní opatření, že pokud se budou Otázky Václava Moravce věnovat digitálnímu vysílání, budou na ČT 1 vysílány v plném rozsahu.

    Věřím, že nemluvím jen za sebe, ale i za čtenáře zpravodajského serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz.

    S pozdravem

    Jan Kálal
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).