Hlavní navigace

Názory k článku WhatsApp řadí počty uživatelů konkurence do kategorie „bullshit numbers“

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 12. 2013 10:38

    JKL (neregistrovaný)

    Karavan by mi asi nedovolili parkovat v centrech měst a navíc by asi šel špatně přepravovat letadlem :-)

  • 20. 12. 2013 20:20

    JKL (neregistrovaný)

    Tak především aplikace jako WhatsApp (a jiné) jsou super, protože tlačí operátory je zlevňování SMS - respektive k poskytování obrovských nebo "neomezených" balíčků v základním tarifu.

    "Běžné" ceny SMS jsou naprosto přemrštěné vzhledem k datům, která SMS přenáší. Navíc za SMS si mezi sebou operátoři neplatí žádné propojovací poplatky a cena SMS ani není nijak regulována, což považuji za nehoráznost. ČTÚ by měl regulovat všechny telekomunikační služby operátorů, nejen volání.

    Pak totiž nastává paradoxní situace, kdy operátor prodává například VoIP operátorům SMS dokonce DRÁŽ než je cena hovoru. Takže si zavoláte za 0,59 Kč/min, ale za SMS zaplatíte 1 Kč za 160 znaků bez diakritiky nebo za 70 s diakritikou.

    Co se týče uživatelů, "kteří žijí v České republice", pak si dovolím hádat, že nejlepší detekce je podle IP adres, z kterých se obvykle připojují.
    Samozřejmě, že někdo může využívat VPN, proxy servery atd., takže může chodit na Facebook z americké nebo ruské IP adresy, ale být na české vesnici.
    Jenže uživatelé Facebooku nejsou zrovna z kategorií IT profesionálů a "Běžný Facebook Uživatel" ani nezná pojem proxy nebo VPN.

    Nějaká nepřesnost by tam možná vznikla, ale myslím, že bude určitě pod 0,1%. A takové věci jako, že Regiojet má své servery v zahraničí, takže když se někdo připojí z vlaku, je to "mimo ČR" atd. se dají do algoritmu taky zapracovat.

    Pak jsou samozřejmě uživatelé (např. jako já), kteří žijí "všude a nikde" - tj. dva týdny jsou někde, další týden někde jinde, další tři týdny zase jinde a tak se točí třeba mezi dvěma až pěti místy neustále dokola... Přitom, kde z těch míst jsem "doma" nedokážu určit ani já sám osobně, natož pak nějaká aplikace :-D.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).