Hlavní navigace

Názor k článku Vantage VT 800s: Novinka s kartou HD+ předplacenou na 1 rok od Pamětník - Schopnost přehnaně rychlé blokace funkce PVR přece s...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 10. 2011 10:17

    Pamětník
    Schopnost přehnaně rychlé blokace funkce PVR přece s kopírováním vůbec nesouvisí. Budiž je nahrávka šifrována tak, že nepůjde přehrát v jiném přehrávači, přijímači, PC,... Ale měla by být zachována funkce, aby abonent poskytovatele si mohl nahraný pořad s jím definovaným zpožděním přehrát podle své vlastní vůle. Je přece nemorální nutit platícího diváka aby se na všechny pořady musel díval téměř jen live a funkce PVR by byla použitelná jen na free stanice. Pokud nebude záznam přenositelný na jiný přehrávač, žádná autorská práva nebudou omezována. Nebo snad někdo vezme do podpaží svůj přijímač a půjde s ním k sousedovi, nebo někam jinam a bude jím nahraný pořad předvádět druhým za úplatu?

    Nebyl by to konec různých balíčků, na kterých vysilatelé vydělávají? Proč by si někdo platil skupinu filmových stanic, kdyby za zaplacená práva ke všem současně vysílaným filmům stejně neměl přístup přes funkci PVR a mohl by stejně shlédnout jen jeden film? To je podobné tomu, kdyby někdo prodával do multikina vstupenku do všech sálů, ale divák může být v jednom okamžiku jen v jednom sále a zbývající zaplacené filmy by zkrátka neviděl!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).