Hlavní navigace

Názor k článku Velké rošády v českých herních magazínech od jd - Patrick Zandl: diky za aktualizaci. Zdenek Polach se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 10. 2010 14:08

    jd (neregistrovaný)
    Patrick Zandl: diky za aktualizaci. Zdenek Polach se ozval az dnes v poledne. Predtim mi nevolal/nepsal, i kdyz vsechny ostatni strany v teto veci kontaktoval jeste pred publikovanim clanku. Ze by snaha o jednostranne vyzneni clanku?

    Zdenek Polach:
    1) nikomu jsem nelhal - precti si svuj rok stary clanek primo tady na Lupe, kde je jasne napsano, ze se "podilim na rizeni EG", stejne jako to bylo na mem Twitteru i jinde, o cemz od 6/2010 ode me vedeli vsichni vydavatele i lide z Tiscali (jinak by me pak asi v lete 2009 x-krat nepresvedcovali az pomalu nevyhrozovali, ale opakuji, ze nase spoluprace nebyla exkluzivni a ze jsem toho delal pro Tiscali i v te dobe mnohem vic, nez jsem dle smlouvy musel).

    2) Mafia videorecenze byla na TG v den vydani do obchodu, Starcraft nam z ABCData poslali az tyden po vydani - vice viz priklady vyse o exkluzivnim zarijovem obsahu, ktery jinde nebyl.

    To, ze na TG v poslednich letech chybely clanky napr. z hernich veletrhu, je odpovednost Kamila Koupeho, ktery hlasal, ze jezdit na ne je uplne zbytecne. Jiny obsah zase nebyl kvuli tomu, ze Jan Vaclav Cep a Kamil Koupy prosazovali, ze jsou pro ne mnohem dulezitejsi penize od Surtepu ziskane z propagace jeho sedych dovozu, nez mit obsah vyrobeny na zaklade kvalitni podpory od distributoru, s nimiz byly casto velmi vyhrocene vztahy (EA, Cenega atd.). Psal si o tom ostatne i ty sam, ze "Tiscali riskuje se Surtepem" http://www.vreco.cz/2009/06/tiscali-riskuje-se-surtepem-ea-uvadi-nove-nfs-a-dalsich-par-postrehu/ a pred temihle dusledky bylo vedeni varovano, ale ze na partnerstvi se Surtepem doplati obsah, to tehdy nikoho nezajimalo. Co v tomhle smeru cekat od nekoho, koho zivi gambling Bonus.cz, ze?

    I toto jsou nektere z mnoha duvodu, proc jsem se po case rozhodl venovat se praci jen pro Eurogamer. Kdyz k tomu pridam napr. nekoncepcnost pri navrhovani noveho designu, jeho splacani na kolene bez zakladni znalosti pouzitelnosti webu/ergonomie/chovani ctenaru atd. a ukvapene spusteni v nedodelanem stavu (pod coz se nova redakce zprvu stydela podepsat) ci absenci nastaveni jakychkoli internich procesu uvnitr spolecnosti Tiscali Media, kvuli cemuz bezne nastavaly neuveritelne situace, myslim, ze se rozhodnuti ukoncit spolupraci s nekym takovym nemuze vubec nikdo divit.

    P.S. Zdenku Polachu, zajimalo by me, proc v clanku vubec nerozebiras, proc vlastne uvedene osoby prchly z casopisu Level a webu Hrej.cz a jak to tyto dve media ovlivni? Podle mnohych totiz prave tyto dva subjekty budou temi, kdo na tyto personalni zmeny doplati.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).