Hlavní navigace

Názor k článku Velký Bratr iPhone? od Jiří Peterka - Obrázek v článku je snímán na Mivvy MIDroid...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 4. 2011 18:30

    Jiří Peterka
    Obrázek v článku je snímán na Mivvy MIDroid Q.721, který tvrdí že má OS Android 2.1. Zde, podobně jako třeba na Nexus One, je nastavení rozděleno do dvou částí (viz manuál):
    • v části Ochrana osobních údajů (Privacy Settings) je souhlas s poskytováním údajů o vlastní poloze směrem do Googlu, viz obrázek v článku. Google to v manuálu popisuje jako "When you check this option, you’re asked whether you consent to allowing Google to use your location when providing these services". Tedy pro aktualizaci jejich databáze.
    • v části Nastavení polohy a zabezpečení (Location & security settings) je vyjadřován souhlas s využitím lokalizace přes WiFi či BTS ("Zaměření přes bezdrátové sítě)". To by mělo být o tom, že pošlete do Googlu info o AP či BTS ve svém dosahu (zřejmě MAC adresy), oni se podívají do té své databáze a vrátí zeměpisné souřadnice vaší polohy. Také vysvětlení v manuálu je jiné: "When you check this option, you’re asked whether you consent to sharing your location anonymously with Google’s location service".

    Pravdou je, že u manuálů k vyšším verzím ta volba u Ochrany osobních údajů není. Z toho asi vznikají i nejasnosti kolem toho, zda příslušné políčko (které vlastně) je či není defaultně zaškrtnuto.

    A také to vznáší zajímavou otázku: zda ve verzích, kde první varianta (v ochraně osobních údajů) není, se vůbec lze přihlásit/odhlásit zposkytování údajů do databáze Google, za účelem aktualizace této databáze.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).