Hlavní navigace

Názor k článku Více holek než kluků. Dvě podnikatelky rozjíždí v Česku vzdělávání dětí v IT a technologický hub od Michal - Dobrá iniciativa. Líbí se mi, když se někdo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 9. 2017 9:07

    Michal (neregistrovaný)

    Dobrá iniciativa. Líbí se mi, když se někdo pouští do podobných projektů. Sympatický je mi i důraz na soft-skill, to že se děti alespoň mimoškolne budou učit jak prezentovat nebo diskutovat programátorské nápady je rozhodně pozitivní. Osobně se mi tohohle pohledu během studia nedostalo a především na začátku IT kariéry bylo nepříjemné zjistit, že i když dokážu vyřešit kdejaký problém, je to k ničemu pokud to řešení neumím prodat (v širším slova smyslu).

    Jedna poznámka ke Scratch. Můj syn (11 let) ve Scratch zkouší různé věci (většinou pokusy o hry), ale pomerne rychle se ztratí ve vizuálním programování - dobře se v tom vysvětlují základní věci (cyklus, podmínka atd.), ale při trochu složitějších věcech je to spíš na škodu. Podobně i programování v Lego mindstorm, pro děti stejný problém. Takže jsem dospěl k závěru, že vysvětlovat od začátku programování na nějakém klasickém jazyku není na škodu.

    Good luck! :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).