Hlavní navigace

Názor k článku Viděl jsem Specifikaci projektu Elektronická evidence tržeb od Petr - Za všeho nejvíc mě děsí teze, že bezpečný...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 12. 2015 22:13

    Petr (neregistrovaný)

    Za všeho nejvíc mě děsí teze, že bezpečný systém pro bezpečnou komunikaci musí přece vznikat utajené, protože taky přece nikomu nedávám klíče.

    Je samozřejmě pravda, že klíče nikomu nedávám. Ale každý vidí, že můj byt je zabezpečný dveřmi a zámkem. Nějak si nejsem jist, proč by informace, že mám bezpečnostní dveře čtvrté kategorie a k tomu zámek s ochranou prodi odvrtání měla můj byt nějak ohrozit.

    Kromě systému typu egyptská pyramida, kdy jsou všichni stavitelé nakonec pohřbeni v základech, je v reálném světě prostě nutné počítat s tím, že některý ze stavitelů informace o konstrukci v lepším případě publikuje a v horším případě prodá nejvyšší nabídce; takže je prakticky nutné, aby celé tajemství bylo v klíči (nebo tom PINu kreditky :-)) a aby systém jako takový byl veřejný.

    Mezi námi, pokud zveřejněný systém je i po veřejné analýze bez znalosti klíče bezpečný, tak vás asi přesvědčím, že je bezpečnější než ten, který pro svoji bezpečnost potřebuje utajení celého systému a nejen klíče...

    Bože, chraň nás před amatérskou bezpečností.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).