Hlavní navigace

Názor k článku Vítek Ježek (Rekola): V mikromobilitě pořád „čekáme na iPhone“ od Martin P. - Rekola mě jsou sympatická, protože to není jen...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 10. 2019 11:05

    Martin P.

    Rekola mě jsou sympatická, protože to není jen módní půjčovna pro cizince. A je tam díky možnému „členství“ i onen skutečný aspekt sdílení.

    To s Motorola Razr dost kulhá na všechny nohy, protože to byla prosta stylovka. Jestli tím chce vyjádřit, že tam chybí ten smartfaktor. Tak to je u tak primitivní dopravy normální. A nemusí to být vývoj a žádná „killer app“ nepřijde a nebude třeba.

    Doprava kolo\koloběžka\rik­ša je levná doprava. Veškeré smart vylepšení zvedají cenu a snižují tak skupinu potencionálních uživatelů. Protože doprava není hobby, není to společenská událost, ale praktická racionální činnost. Kde jsou primární náklady, čas a komfort, které musí být v dobrém poměru.

    Samozřejmě pokud se podaří ekologické lobby likvidaci automobilizmu a na to navázaných odvětví. Bude prostor pro další projekty v oblasti cyklo dopravy. Jen je potřeba si uvědomit, že daňová zátěž, kterou nesly auta bude přenesena na cyklo. Tedy od výroby, přes provoz konče třeba recyklací\lik­vidací. Tedy zvednou se plošně náklady a individuální osobní cyklodoprava bude v útlumu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).