Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku VKV – velmi krátké vitríny od Robert Szelepcsenyi - 80 cm mi pride dost malo. Rodicia tiez...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 9. 2008 12:20

    Robert Szelepcsenyi
    80 cm mi pride dost malo. Rodicia tiez maju obyvaciu stenu z toho obdobia (konkretne 1980), ale tam je vonkajsi modul 100 cm, t.j. vnutorny priestor cca 96 cm. Hlbka je vsak dost mala - cca 45 cm, co pri umiestneni CRT robilo dost problem a TV musel byt specialne vyberany na to, aby sa tam vosiel. Paradoxne preto rodicia volili vacsi TV, lebo ten mal modernejsiu konstrukciu a mensiu hlbku. V pripade sucasnych plochych TV mala hlbka steny naopak nerobi ziaden problem. Takze ich obyvacia stena je asi HD ready. ;)

    Zaujimalo by ma, ci sa predavaju kvalitne plazmy len cisto ako zobrazovace, t.j. bez tuneru (ktory aj tak rychlo zastara kvoli prechodu na MPEG4, dvojkovu verziu DVB a pod.) s tym, ze su cosi lacnejsie. U rodicov je k dispozicii UPC a zvazuju UPC digital, pripadne aj HD. Tuner akehokolvek druhu v TV preto nema pre nich ziadny vyznam.
  • 15. 9. 2008 14:08

    Zdenda F.
    S těmi tunery nemáte pravdu, TV Sony mají tuner i pro DVB-C (včetně HD) a mělo by být možno v této době u UPC získat jen párovanou přístupovou kartu. Není nad jediný ovladač pro sledování TV pořadů...
  • 15. 9. 2008 14:23

    Pamětník
    S těmi tunery je to složitější. Doma máme i TV Sony ..W4000 s DVB-C tunerem a zatím platíme analogovou kabelovku UPC. V digitální kabelovce jsou free/bez karty jen programy z MC. U obrazu je rozdíl neznatelný, ale digitální zvuk je o něčem jiném. Již jsme byli několikrát osloveni od UPC, zda nechceme přejít z analogu na digitál. Na dotaz, kdy konečně začnou distribuovat karty pro vestavěné DVB-C tunery, se chvíli vykrucují, ale potom to vzdají. I když byla prokazatelně ověřena funkčnost karty minimálně u všech TV Sony s DVB-C tunerem, UPC nemá zájem je komerčně nabízet. Zisk z pronájmu svých STB je pro UPC zajímavější a proto nelze v této době získat kartu pro CI slot v TV. UPC tedy svým zákazníkům neumožňuje používat při digitální kabelovce jen jeden ovladač, ale to je až ten komfort na posledním místě.
  • 15. 9. 2008 14:43

    xTonda (neregistrovaný)
    Jo, taky máme doma nábytkovou stěnu z počátku 80tých let, šířka prostoru, kde je TV je 83cm, hloubka tak 45cm, dřív to nebyl problém, původně tam byla Tesla 43cm úhl. Teď máme plochý Thomson 55cm úhl, který je již dost hluboký a musela se vyříznout zadnice a televizi narazit až na zeď a stále trochu vyčnívá. Každopádně z dnešních plochých širokoúhlých televizí by se tam větší úhlopříčka než 82cm nevešla. A vyhazovat nábytek kvůli televizi se prostě nebude.
  • 15. 9. 2008 14:59

    bez přezdívky
    jako zobrazovace se plasmy prodavaji. jejich cena je vsak vyssi z duvodu malych objemu. Pokud je v TV DVB-T pro MPEG-2, je k dispozici u proziravejsich vyrobcu slot pro kartu MPEG-4. U Panasonicu je jiz k dispozici i karta a nyni se diskutovala i verze pro DVB-T2 (to bude legrace az zde budete resit nejen polarizaci ale i T2 - navody typu otoc o 90° asi nepomohou :-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).