Hlavní navigace

Názor k článku Vladimír Klein (Moneta Money Bank): Do cloudu chceme přesunout polovinu našich aplikací od fd - Mr Jirsak, tusite vy vubec neco o cemkoli...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 9. 2018 17:11

    fd (neregistrovaný)

    Mr Jirsak, tusite vy vubec neco o cemkoli k cemu se vyjadrujete? Nebot v korporatnim prostredi nikoho nezajima zda vysledkem nejake akce bude uspora, v tomto pripade se proste presunou vydaje z policka investice/mzdy do policka sluzby, na schuzi reditelsva se prislusni pochlubi tim jak usetrili, ale uz se nebudou chlubiti tim, ze ony sluzby per rok budou stat nekolikanasobek. Oni totiz po nich ti ITci chteli kadych nekolik let miliony na novy HW, takze ted nebudou sice platit pristi/prespristi rok 100M za novy HW na pristich 5 let, ale budou platit kazdy mesic 5M za sluzby. Zhruba v techto intencich se totiz ceny skutecne pohybuji.

    A je to tak z naprosto prosteho duvodu, ten kdo onen cloud provozuje kupuje stejny HW za stejne penize, plati stejne lidi kteri se o provoz staraji a bonusem na tom jeste chce vydelat.

    Tudiz mluvit o uspore v pripade jakyhkoli cloudovych sluzeb mohou leda lide, kteri tomu nerozumi, nebo zastupci provozovatelu, kteri sproste lzou. Ekonomicky efektivni muze byt pouze a vyhradne kratkodobe vyuziti - tzn okamzita potreba nejakeho vykonu na radove mesice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).