Hlavní navigace

Vladimír Železný: Barrandov je velký tanker, který je třeba stočit správným směrem

18. 2. 2014
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE – Ke změně loga stanice a úpravě vizuálu, který vznikl „in house“, dojde z 23. na 24. února, prozradil na dnešní tiskové konferenci generální ředitel TV Barrandov.

Stávající vedení TV Barrandov se snaží přesvědčit jejího vlastníka, skupinu Empresa Media, že televize je velký tanker, který se v současné době snaží posunout správným směrem. Na dnešní tiskové konferenci k jarním programovým změnám to uvedl generální ředitel Barrandova Vladimír Železný. Bude chvíli trvat, do funkce jsem byl uveden teprve 1. listopadu, ale přece jen už se tato televize začíná stáčet správným směrem, konstatoval generální ředitel Vladimír Železný, který dodal, že věří v dobré navázání komunikace jak s médii, která se médii zabývají, tak i médií, jež se orientují především na společenské dění.

K TÉMATU: Program TV Barrandov od března: Ve 20:15 zábavné formáty, v pátek večer erotický Intim

Erotický magazín Intim (dříve Intim Night), který poběží v pátek večer, se zaměří vždy na jedno téma z různých úhlů, včetně pohledu ze zahraničí. Magazín Babinec bude formátem, který bude určen ženám. Věřím, že ženy tento pořad přijmou jako něco důvěrného. Nebude pouze se ženami, ale bude tam i řada hostů, konstatoval Železný. O tom, které moderátorky pořadem provedou, už jste si mohli na našem webu přečíst minulý týden. Vysílat se bude každý všední den v 17:15. Pořad Kašpárku, vař! dříve Co bude dnes k večeři?, se dočká úprav. Spolumoderátorkou Radka Kašpárka bude Lucie Šprinclová.

ČTĚTE TAKÉ: TV Barrandov si registrovala nové logo pro svou hlavní zpravodajskou- relaci

Šéf TV Barrandov promluvil i o změnách ve zpravodajství, které nastanou 1. března. Je to rozhodující formát plnoformátových televizí. Rozhoduje o tom, jakým způsobem bude mít televize nástup do prime time. Pokusíme se zpravodajství trochu rozhýbat a rozdialogovat. Zpravodajství bude mít i nový výraz a novou grafiku, řekl Železný na dnešní tiskové konferenci. Noví moderátoři vzešli z konkurzu, kteří vzešli podle šéfa Barrandova „ze spřátelených struktur“ této stanice. Je to uznání našich kolegů, které máme okolo nás, uvedl Vladimír Železný. Žádný z moderátorů zatím nemá zkušenosti ze zpravodajství.

ČTĚTE TAKÉ: Novými tvářemi hlavních zpráv Barrandova také Miroslav Vaňura a René Hnilička

BRAND24

Další programovou novinkou je „záchranářský“ pořad 112. Velice rádi jsme ho přijali do vysílacího schématu. Tento pořad má pozitivní poselství. V této zemi je velká skupina lidí, kteří riskují svůj život, aby zachránili někoho jiného. Znamená to, že tento pořad většinou vždy dobře dopadne, konstatoval šéf TV Barrandov. Televize ho bude vysílat poprvé 5. března vždy po americkém seriálu Chicago Fire. Je to velký světový televizní seriál, který TV Barrandov potřebovala. Vznikne logický blok, na který bude navazovat právě „Stodvanáctka“, uvedl Železný.

Barrandov podle vyjádření Železného nepřistupuje na jaře k nějaké drastické změně pořadů, na přelomu 23. a 24. února dojde k úpravě loga televize a vizuálu, který vznikl „in house“. Ve vysílání se ale už neobjeví formát Ostříháno. Byl to velice zajímavý pořad, rádi bychom ho v budoucnu užili. Na tento princip jsme ale nechtěli roubovat soutěž kadeřníků, bylo to velice komplikované, konstatoval Železný. Na dva měsíce přeruší Barrandov natáčení pořadu Ona a on. „Neprodloužili jsme prozatím licenci na tento formát. Název si podržíme. Hledáme další psavce, kteří by byli ochotni nahradit velkou banku psaných dialogů, jež nám licence dávala. Chceme tento pořad přeformátovat,“ uvedl pro DigiZone.cz Železný.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).