Hlavní navigace

Názor k článku "Volili jste nás? Jste idioti." Anonymous napadli a změnili web brněnské KSČM od Franta - Podle mne není sebemenší důvod církvím cokoliv "vracet"...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 10. 2012 20:18

    Franta (neregistrovaný)

    Podle mne není sebemenší důvod církvím cokoliv "vracet" a paušálně, jak se navrhuje, už vůbec ne. Vůbec totiž není jasné, co jim skutečně patřilo - to by se mělo nejprve prokázat. Dále logická otázka - co s tím "vráceným" majetkem hodlají církve (v praxi se ovšem toto týká výhradně církve katolické) dělat? Až dosud se obešly bez onoho majetku, takže uvedená otázka je naprosto logická a oprávněná. Zkušenosti totiž ukazují, že pokud církvím něco bylo vráceno, chovaly se často hamižně až nemorálně. Nabytý majtek prodávaly nebo z něj vyháněly stávající uživatele, poskytující třeba sociální nebo kulturní služby (a pak jej prodaly nebo využily komerčně) - viz nechutné tahanice kolem přístavby Národního divadla.
    A především by měly být církve brány jako standardní spolky, bez jakýchkoliv výjimek jako jsou třeba zvláštní smluvy s jejich zahraničním ředitelstvím ve Vatikánu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).