Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Voyo a Firefox? Nyní poněkud problém od Jiří Macich ml. - „Chcete reklamovat ta plastová okna, co jsme vám...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 3. 2016 18:28

    Jiří Macich ml.

    Chcete reklamovat ta plastová okna, co jsme vám minulý týden instalovali? Že nemůžete větrat? Víte co, zkuste otevřít dveře ...

    Tady zjevně někomu nedochází, že webové rozhraní by mělo představovat interoperabilní řešení dostupné napříč platformami, zařízeními a prohlížeči.

    Je proto ostudné, když Nova / Voyo doporučuje „jediný správný prohlížeč“. To mi silně připomíná webové doby temna z přelomu století. Akorát tehdejší Internet Explorer nahradil Google Chrome ...

    Voyo na svém webu vyměnilo jeden nesmysl za druhý (Silverlight / Widevine) a nyní na to doplácí. Přitom už není problém přehrávač videa překlopit do HTML5 včetně DRM, jestliže si ho distributoři obsahu žádají (což žádají). Netflix už cestičku umetl dost a dost.

    Nativní aplikace z Windows Store je tzv. moderní aplikace pro Windows 8 a Windows 8.1, která kolikrát neběží spolehlivě ani pod těmito systémy.

    Voyo dosud nemá universální aplikaci pro Windows 10, takže spoléhá jenom na zpětnou kompatibilitu s tzv. moderními aplikacemi. Ta je však popravdě bídná a zvláště, když dotyčná moderní aplikace nefunguje vždy korektně ani pod Windows 8.x.

  • 3. 3. 2016 19:06

    bez přezdívky

    Vy jste už tu nativní aplikaci zkoušel? Já ještě nikoli. Jinak bohužel souhlas. Aby člověk zprovoznil webove Voyo někde jinde než na pod Google Chrome, musí dělat psí kusy...

  • 3. 3. 2016 19:16

    Jiří Macich ml.

    Zkoušel resp. používal mockrát, protože na tabletu s Windows 8.1 (Surface 3 Pro) resp. Windows 10 (Surface 4 Pro) se to jejich slavné webové rozhraní dotykově používat nedá.

    Nakonec jsem si kvůli přenosům z NHL virtualizoval Android, což je sice drbání levou rukou za pravým uchem, ovšem kupodivu na tabletu s Windows funguje lépe než oficiální řešení (webové rozhraní, moderní aplikace).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).