Hlavní navigace

Názor k článku Vykašlete se na ocenění, soustřeďte se na zisk od Michal Kubeček - Ale to pořád vycházíte z toho, že web...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 7. 2003 10:01

    Michal Kubeček (neregistrovaný)
    Ale to pořád vycházíte z toho, že web musí nejdříve projít nevalidním stádiem a pak se teprve musí vyčistit. Ale to není pravda. Když dělám web, napíšu ho rovnou validní. Pokud by mi nějaký nástroj do kódu přidával nevalidní konstrukce, pak si ho nakonfiguruji tak, aby to nedělal. Nepůjde-li to, nebudu takový nástroj používat.

    Samozřejmě že mám-li nevalidní web a chci z něj udělat validní (nebo z tabulkového layoutu udělat CSS layout), je to práce navíc. Ale zrovna tak je práce navíc, pokud chci z validního webu udělat nevalidní (nebo z CSS layoutu tabulkový). To o ničem nevypovídá. Tady šlo o srovnání náročnosti vytvoření celého webu od nuly - v takové situaci žádné nevalidní přechodové stádium není potřeba.

    Ve zmíněném případě Euroskopu by stačilo, aby ti, kdo dělali dodatečné úpravy, znali svou práci a své úpravy prováděli rovnou korektně. Nebylo by potřeba, aby ten web nejdříve zmršili a pak ho pracně opravovali.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).