Hlavní navigace

Názor k článku Vykašlete se na ocenění, soustřeďte se na zisk od od - prohlizece jsou ZA normami, nikoli naopak... Např. MSIE podporuje...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 7. 2003 20:54

    od (neregistrovaný)
    prohlizece jsou ZA normami, nikoli naopak...

    Např. MSIE podporuje 3D grafiku od verze 4.0, vektorovou grafiku (VML) od verze 5.0 (dva roky než bylo přijato doporučení na základě SVG), a to nemluvím o Macromeda Flash formátu (který dokazuje, že to jde i bez norem, když vývoj garantuje jedna firma)... Nemluvě o tom, že se samo W3C občas utne (jako třeba s DTD normou SDL)...

    stranky budou fungovat slusne i v lynxu, neni to takovy problem jak se tvrdi...

    Právě tehdy, když oddělíte obsah od formátu budete nahranej, protože Lynx nepodporuje layout styly, tím méně XSL transformace. Právě kvůli Lynxu se i dnes vyplatí layoutovat tabulkami atd... Nejspíš jste ten soft v životě neviděl.

    ...statistikou nic nedokazete, nepotvrdite ani nevyvratite To lze delat pouze uvahou na zaklade statistiky....

    Na základě statistiky se domnívám, že pod Linuxem neběží ani jedno procento browserů - stačí takto ?

    pak pokud se na tom prohlizeci ani nepracuje...
    Máte-li na mysli MSIE, je to stále jediný prohlížeš, který např. zparsuje XSLT šablonu z URL nativně, bez podpory skriptů, podporuje DHTML databinding, HTML+Time rozšíření (mj. standardizovanou na W3C), několik skriptovacích jazyků současně (JScript, VBScript, Active Python, Active Perl atd..)atd.

    To, že se za poslední rok neuvolnila velká verze MSIE neznamená, že se ten browser nerozvíjí (např. XML parser a ADO komponenty pro práci s daty a databinding, rozšíření pro web animace a vektorovou grafiku, atd.).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).