Hlavní navigace

Názor k článku Vyměňte moderátory Událostí, navrhuje radní ČT Dana Eklová od Ivan z Kolína - To jste si vysvětlil úplně špatně. To byl...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 12. 2010 22:10

    Ivan z Kolína
    To jste si vysvětlil úplně špatně. To byl jen modelový příklad, paralela. Stát a veřejnoprávní instituce rozhodně obsahově není a nemá být totéž.

    I na to jak jste to pochopil se ale reagovat dá. Jak už jsem řekl, o většinu státních služeb nemám zájem a pokud by je bylo možné "odhlásit" (přestat platit) a zajistit si je komerčně, byl bych mezi prvními, kdo by to rád udělal (např. nemocenské pojištění, tak jak je teď nastaveno, je mi prakticky na nic, platit ho ale jako zaměstnanec bohužel musím). Uvědomuju si ale, že ostatní na tom mohou být jinak, nutnost existence státu chápu a nevystupuju proti ní. A pokud si myslíte, že to co zajišťuje stát je pro společnost řádově mnohem důležitější než nějaká veřejnoprávní služba, dalo by se o tom celkem úspěšně polemizovat. Duchovní výbava národa, vzdělání, pluralita názorů a kulturní rozhled jsou pro zdravý rozvoj společnosti často cennější než materiální požitky.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).