Hlavní navigace

Názor k článku Vypínání AM na obzoru. Udržovat střední a dlouhé vlny je pro Český rozhlas drahé od fkr - "Energeticka site je decentralizovana, tolani blackout je vysone...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 1. 2021 13:44

    fkr

    "Energeticka site je decentralizovana, tolani blackout je vysone nepravdepodobny. Pokus uz preci jen nastane, tak budeme mit jine starosti nez poslouchat radio...."

    Řekl bych, že rozvodná síť a výroba elektřiny jsou dosud naštěstí přísně centralizované. Navíc ti prolhaní komunisté, asi aby se pomstili dalším generacím, tohle všechno udělali velmi robustně. Totální rozpad elektrizační soustavy je naštěstí opravdu málo pravděpodobný, ale pokud by nastal, pak by bateriové rádio bylo jediným prostředkem, jak získat aspoň nějaké aktuální informace.

    Jak můžete vědět, že někdo lže, když si jej ani nevyslechnete? Spolehnete se na nějakého zprostředkovatele informací, elfy apod.? Co když tento také lže? Nebo ne že by přímo lhal, ale jen tu a tam něco zamlčí a něco zase zvýrazní?

    Ve škole jsem se naučil slušně rusky a jsem tomu rád - ruskojazyčný svět je pro mne otevřen. Mohu si poslechnout projevy třeba Putina, nekomentované našimi médii. Nebo si číst si na ruských webech, a to i diskuse běžných lidí. Hodně to člověku rozšíří obzor.

    Více už ale psát nebudu, nehodí se to sem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).