Hlavní navigace

Názor k článku Vyplatí se boj proti spamu? od petr andrs - 1) Novy system musi zcela nahradit system stavajici....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 2. 2004 14:28

    petr andrs (neregistrovaný)
    1) Novy system musi zcela nahradit system stavajici. Pokud se tak nestane, SPAM se stale bude sirit stavajicim systemem a ten novy bude nanic.

    2) System navrhovany v clanku je tak prekonstruovany technicky, organizacne i pravne tak komplikovany, ze ani v nejlepsi vire nelze predpokladat takove rozsireni aby mohl nahradit system stavajici.

    3) Vyse uvedene moznosti zneuziti take nelze zanedbat

    Domnivam se, ze problemem spamu spociva v naproste anonymite odesilani e-mailu, proto navrhuji nasledujici reseni.

    Kazdy e-mail by musel povinne byt podepsan necim jako je nas Zaruceny Elektronicky Podpis, ale v celosvetovem meritku, mail servery by nepodepsane a e-maily podepsane neduveryhodnym podpisem (podobny princip vyhodnocovani jako u certifikatu serveru v browserech) jednoduse zahazovaly.

    Takze pripadny spammer by byl jednoznacne identifikovtelny a tim padem pripadny zasah proti nemu dle platne legislativy radove snazsi nez nyni, pripdane by stacilo aby autorita certifikat revokovala z duvodu neplneni podminek jeho pouziti.

    Krasne by to mohlo fungovat nad SMTP s soucasnymi mail klienty, uvedeni podobneho systemu v zivot by bylo o nekolik radu snazsi a mene nakladne nez u konstrukce z clanku.

    Protoze navic tento system muze byt plne integrovan do systemu stavajiciho, stacilo by aby vyznamni ISP toto implementovali a v podstate by doslo k postupnemu vynucovani prechodu na tento system, neprizpusobivsi se uzivatele by proste nebyli schopni odesilat postu
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).