Hlavní navigace

Názor k článku Výrobci se chystají na testování kompatibility u ČRa. Pokud projdou, získají logo „DVB-T2 ověřeno“ od anonym - Trochu si to shrňme. Standard DVB-T2PHEVC zahrnuje soubor několika...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 8. 2016 10:42

    bez přezdívky

    Trochu si to shrňme.
    Standard DVB-T2PHEVC zahrnuje soubor několika desítek (snad i stovek) licencí. Některé jsou při vysílání v různých státech využity a jiné ne. Za jejich použití se totiž platí! Záleží na národním D-booku, který to specifikuje. Podle nového českého D-booku musí mít. přijímač například možnost dekódování, dále HbbTV (pokud má internetový port) a dalších specifických vlastností, jako je např. česká sada fontů apod. Pokud je daná specifikace, je nutné, aby tomu odpovídaly i přijímače, jinak nebudou zcela dobře fungovat.
    Prosím přečtěte si nový rozsáhlý ČS D-book. Pokud se tímto D-bookem budou řídit ČRo i Pařízek a budou na vysílací straně stejné, budou tyto přijímače dobře fungovat v různých sítích. Veškerou vinu za tento binec, kdy zákazníci nemají spolehlivé vodítku při nákupu je na legislativě, která jak víme měla velké zpoždění. Technika předběhla v ČR dobu.
    Nechat vše na výrobcích je cesta do pekel. Něco by prodali ale co potom? Proto snahu ČRo vítám i když je to soukromý subjekt. Pouze nahrazují neschopnost naší legislativy. Oni to testování rádi přenechají Ministerstvu průmyslu a obchodu. Chtělo to však jednat protože není čas.
    Jistě víte, že s digitalizací jsou problémy, které záměrně sdržují různí lobisté. Například teď s DAB+, kdy bude dovoleno ČRo šířit pouze pět programů. Koupí si někdo kvůli pěti programům přijímač. Soukromí vysílatelé v DAB+ vysílají s nechutně malým datovým tokem, čímž degradují jeho kvalitu. Tím zaručeně odradí zákazníky. Novela tedy prakticky dala DAB+ na slepou kolej. To je lobbing soukromých VKV stanic v čele s Fleischmannem. Stejná situace jako se Železným při přechodu z analogu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).