Hlavní navigace

Názor k článku Vyšší pokuty pro operátory, nový hráč a test trhu. Tak chce Sobotka snížit ceny dat od Petr Menšík - Problém vidím už v tom, proč bych měl...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 2. 2017 14:03

    Petr Menšík

    Problém vidím už v tom, proč bych měl mobilní data nahrazovat WiFi mimo domov? V restauracích se vystavuju zbytečnému nebezpečí odposlechu kýmkoliv jenom proto, že můj datový tarif je ceníkový. Mám za to, že podpultový prodej byl úspěšně vytěsněn konkurencí na trhu. Bohužel ne ve všech oblastech.

    Proč by měl být vůbec propastný rozdíl mezi firemním a spotřebitelským tarifem? Je snad rozdílná cena daná právem odstoupení od smlouvy při nepodstatné změně smluvních podmínek? Tak ať mi ji nemění, když už si mě chtějí tak často uvazovat na 2 roky předem.

    Operátor mi často volá a nabízí mi tarif neomezeného volání. Já ale nepotřebuju neomezené volání, říkám jim pokaždé. Já chci víc dat! Chci se vejít pod tisíc korun se slušným datovým základem a alespoň 20 volnými minutami. Těch 400 MB, co jsem zatím získal, mi tak tak stačí na zjišťování jízdních řádů, sem tam přečtení nějakého textu s obrázky a možná hru, co sem tam přistoupí na internet. Vím, že přítelkyně platí polovinu a má 3x víc dat než já, protože má firemní tarif. Mě se to v pořádku nezdá!

    Jistě, videem se dá zabít hodně dat. Ale o jakém streamingu chcete mluvit s levnějšími tarify u nás? U nás je nepředstavitelný streaming hudby, natož sledování videa. Youtube by mi vyčerpalo data za jediný den. Vy potřebujete internet v mobilu jenom pár dní v měsíci? Na to, až přidají nějaký ten GB do ceníkového tarifu nás čeká určitě víc. Kolik služeb objednáváte jinak, než že se podíváte na ceníkové služby a podle nich si vybíráte dodavatele? Funguje snad u nás běžně turecký bazar?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).