Hlavní navigace

Názor k článku WebTop100 2004: české korporátní weby opět propadly od Václav Štrupl - Vážený pane J.K., jistě chápete, že hodnocení grafiky je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 9. 2004 17:13

    Václav Štrupl (neregistrovaný)
    Vážený pane J.K.,

    jistě chápete, že hodnocení grafiky je vždy do jisté míry subjektivní záležitost. Pokud se vám web LČR líbil skoro nejvíce, je to váš názor a máte na něj právo. Na hodnocení grafiky se podílelo více lidí a finální hodnocení tedy vychází z názoru všech.

    Co se týče poznámky o rychlosti načítání, nepovažuji ji za relevantní, protože rychlost webu s jeho grafickou propracovaností souvisí jen ve velice omezené míře (i za pomoci "pouhých" kaskádových stylů lze vytvořit graficky pěkný, nápaditý a rychlý web).

    Že se můj názor na grafiku webu LČR rozchází s vaším znamená, že nerozumím webu? To je mi ale podivná logika.

    A proč je na druhém místě web společnosti Linet, který si dovoluje uživatele nutit k výběru jazyka? Proto, že ve většině aspektů ostatní weby předčil - pokud byste důkladně pročetl všech 32 hodnotících kritérií a zhlédl všech 100 webů, tato vaše otázka by jistě nepadla.

    Váším komentářem jste jen dokázal, že jste článek nečetl dostatečně důkladě. Jinak byste si jistě všiml odstavce, ve kterém je uvedeno, že technické řešení webu (které tady směle kritizujete) má z celkového hodnocení jen 10% váhu. Co myslíte, je větší chybou nutit uživatele k jedinému bezmyšlenkovitému kliknutí pro výběr jazyka, nebo neuvedení informací o produktech a službách, chybějící kontakt či nemožnost zvětšit písmo?

    Přeji vám hezký zbytek slunečného dne!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).