Hlavní navigace

Názory k článku Western Digital má zaplavené továrny, pevné disky skokově podražily

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 10. 2011 12:52

    randomofamber

    Tak samozřejmě, že se jedná o klasický případ nabídky a poptávky. Prostě zákazník, který nemusí, kupovat nebude. Horší to má zákazník, který nakoupit musí, protože jej počítač živí. Prodejci situaci využívají zcela logicky ke svému prospěchu, kdy mohou prodat s mnohonásobně větším rabatem než původně zamýšleli... Mě jako zákazníkovi se to samozřejmě nelíbí, ale na druhou stranu to prodejcům nehodlám vyčítat. Je to prostě zákon trhu. Mám skutečný příběh takového zákona, kdy můj otec jezdil služebně do Bratislavy a jednou usnul, a někdo mu ukradl boty (ty měl sundané, spal na sedačkách). No a v Bratislavě na nádraží viděl stánkaře - Vietnamce. Prodával "všechno" a tedy i takové ty pantofle za +- 50Kč. Když došlo ke koupi, Vietnamec oznámil cenu 200Kč. Na otázku, "Vždyť je to nehorentně předražené! Jak to? " zněla prostá a elegantní odpověď "Ty potřebovat :-)" i s tím úsměvem...

  • 23. 10. 2011 10:43

    RiZe (neregistrovaný)

    Naši prodejci zdražili prakticky okamžitě a to skoro veškerý sortiment pevných disků i pro skladové zásoby. Ano, je to jejich věc, mohou si s tím nakládat jak chtějí, ale je to to samé jako benzin, jak se ohlašuje nárůst cen ropy, staré zásoby letí vzhůru, cesta dolů je však trnitá, to se samozřejmě "doprodávají" zásoby drahé.

    V každém případě máme právo volby a já osobně tedy v tuto dobu žádnou diskovou kapacitu kupovat nehodlám. U benzinu je to samozřejmě složitější, že.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).