Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Windows -- kultura primitivů od kelo - Nejak taky nechápu smysl tohoto clánku a u...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 10. 2001 0:19

    kelo (neregistrovaný)
    Nejak taky nechápu smysl tohoto clánku a u vubec nechápu tu zást pana séfredaktora Netemu (kterou pozoruji uz dlouho) vuci uzivatelum Windows. Predstavte si, ze existují na svete lidé, kterí nemají tolik casu aby mohli trávit hodiny a hodiny denne u PC a studovat co který systém prinásí nebo naopak nedovoluje. Pokud prijdou do práce(nebo i domu), chtejí napsat dopis, vytvorit tabulku... Nepotrebují se vrtat ve zdrojácích nebo hledat nekde jak nastavit Linux aby se mohli pripojit k internetu ( to je teba pro zacátecníka témer neresitelný problém), ale to si Vy ve své slepote patrne neuvedomujete.
    Jenom tak mimochodem: tento komentár byl napsán na stroji, na kterém bezí RH 7.1, narozdíl od Vasich stránek, které zcela jiste nebyly napsány ani upravovány ve Vámi opevovaném systému, kdyz pouzívají kódování windows-1250. Kdo Vás nutí pouzívat Win? A kdyz Vás nikdo nenutí proc je tedy pouzíváte?:)

    A pro Lupu: to neumíte udelat web, kde by se dalo psat s cesky? Mozna, ze kdybyste se zacetli do nejakych zakladnich prirucek, tak reseni najdete.
  • 25. 10. 2001 11:41

    cohen (neregistrovaný)
    Nerad píšu česky, protože se to právě občas někomu zobrazí blbě. Ale tady je to na místě, píšu totiž taky z Mozilly 0.9.5, distribuce os je, myslim, celkem nedůležitá. S háčky nemám nejmenší problém, Lupa není výjimkou. Zkuste se podívat do konfigurace na písma a zvolit středoevropskou sadu s ISO8859-2 řezy, pokud je máte nainstalované. Ještě se podívejte na zapnutou znakovou sadu v menu. Nepovím vám jak se k ní dostanete, mám počeštěné menu (www.mozilla.cz) a původní anglické názvy položek si nepamatuju (a přepínat mě to ani nehne ;-).
  • 25. 10. 2001 22:41

    kelo (neregistrovaný)
    Jo díky. už je to v pořádku. Měl jsem samozřejmě vše nastavené, jenom jsem zapoměl nastavit defaultni kódování pro prohlížeč:) Tímto se Lupě omlouvám!! Ale stejně by mne zajímalo co je lepší posílat kódování podle prohlížeče, nebo zadání znakové sady do hlavičky dokumentu?
  • 25. 10. 2001 11:49

    Jerry III (neregistrovaný)
    Jojo, at zijou windowsy (NT, 9x sou vime vsichni co) co pracuji v Unicode a problemy se znakovymi sadami temer neexistujou. Ja mam US Windows, US IE a presto nema vubec zadny problemy zobrazovat cesky znaky (ale v pohode zvladne i azbuku, japonsky a cinsky abecedy). Cesky nepisu jen proto, ze sem linej si zapnout ceskou klavesnici. Pokud by to nekoho opravdu potesilo muzu to udelat, ale myslim si ze je to vcelku zbytecny ...
  • 23. 10. 2001 10:28

    Marek Antoš (neregistrovaný)
    A pro Lupu: to neumíte udelat web, kde by se dalo psat s cesky? Mozna, ze kdybyste se zacetli do nejakych zakladnich prirucek, tak reseni najdete.

    Jak vidíte z dalších reakcí - a ostatně i z této - jiní čtenáři nemají s češtinou v názorech problém. Pokud jej máte, měl byste jej možná specifikovat o něco podrobněji a vysvětlit nám, co vám vlastně nefunguje. My se pak možná podíváme do těch základních příruček... :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).