Hlavní navigace

www.TATRAMLEKO.cz

2. 3. 2001
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Rozhodně se nenechte odradit názvem dnešního SkrzNaSkrz a určite se na tento web podívejte. Ač nemáme ve zvyku psát recenze na firemní stránky, v tomto případě jsme udělali výjimku - doufáme, že nás nebudete podezírat z výroby PR článků. Co by také reklama na mlékárnu na Lupě dělala, že? Hodnotí Pavel Zatloukal a Martin Králík.

375

Pavel Zatloukal


PinkNET
mirco@io.pinknet­.cz

Martin Králík


MindShare
kralik@mindsha­re.cz
PŘÍSTUPNOST A RYCHLOST
Využívám dobrodiní celkem rychlé pevné linky, takže pro modemisty mé informace příliš hodnotné nebudou. Nicméně s rychlostí stránky (zvláště vzhledem k tomu, že je celá postavena na technologii Flash) jsem spokojen. Natahování kterékoli části nepřesáhlo tři vteřiny. S konektivitou jsem neměl žádný problém. Všechno se natahovalo velmi rychle, animace byly plynulé, jen zvuk se občas malinko zadrhnul. Nejsem si ale úplně jistý, jak by fungovalo připojení přes modem.
POUŽITELNOST
Web oslovuje předevsím děti a zároveň se jedná o záležitost spíše reklamní než obecně informativní. Forma jakési „adventury“ je vybrána určitě dobře a pro dítě je vrcholně zajímavá. Ovládání jistě také nebude činit potíže. Spíše jednorázová záležitost. Trošku si zablbnete, ale asi se nebudete vracet. Ledaže byste byli mimořádnými milovníky Jesenek :-) Mám s touhle stránkou takový osobní problém, v podstatě se mi líbí, ale na druhou stranu moc nechápu její smysl. Kult se z ní určitě nestane. Tvorba databáze? Možná, ale v případě mlékarny nechápu k čemu a také mám pocit, že soutěžit budou stále titíž lidé. Sdělení informací potenciálním velkoodběratelům? Vyloučeno, stránka je jednoznačně zaměřena na mladé lidi.
GRAFIKA A DESIGN
Zde je hodnocení obtížné, protože celý web je laděn silně komiksově a je zaměřen na děti. Vzhledem k těmto skutečnostem myslím, že design je podařený a plní svou roli, i když působí až „southparkovsky“. Tak tu nezbývá než ocenit. Tvůrce si vyhrál. Animace a styl kreseb ala South Park se mi líbí, doprovodná hudba a zvuky jsou taky správně ujeté. Potěší drobnosti, jako například technička honící za oknem krávu nebo možnost přepínat obrázky na průmyslové televizi. Nutno podotknout, že uživatelé bez zvukové karty budou značně ochuzeni.
OBSAH
Celý web je laděn do podoby „adventury“ dvou dětí, procházejících mlékárnou a hledajících některé atraktivní produkty jako je Jesenka (slazené mlíčko – což velmi chápu) a Pikao (kakaové mlíčko – což naopak nechápu). Informací není mnoho, působí spíše dojmem osamělých výkřiků. Na druhou stranu ovšem rozumím, že děti nemají zájem procházet nějaké rozsáhlé faktografické články a touto formou některé z nich lépe přijmou. Informace o způsobu výroby kondenzovaného mléka Salko a sušeného mléka a o Mlékarnách Hlinsko jsou podávány nenásilně a po malých dávkách, ale to asi vůbec není cílem projektu. Po pravdě řečeno o informacích se asi nedá příliš hovořit. Jde o vtipnou formou zpracovanou hříčku směřující ke spotřebitelské soutěži.
ORIGINALITA
Zde není co řešit – originálněji pojatou prezentaci mlékárny a jejích produktů jsem ještě neviděl. Tak tady nezbývá než dát plný počet bodů. Podobně pojatou firemní prezentaci jsem ještě neviděl. Určitě se jedná o odvážný pokus. Výrobní linka, kterou si můžete spouštět a vypínat je super.
POZNÁMKA NA ZÁVĚR
Skutečně velmi zajímavé, i když mírně informativně chudé a pro některé dospělé surfaře možná i „dětinské“. www.TATRAMLEKO.cz mně rozhodně zaujalo. Získává originalitou, zábavnou grafikou a designem, ztrácí smyslem. Schizofrenní pocit prostě přetrvává, chápal bych takovou stránku, která by se dále rozvíjela, žila a měla za patřičné podpory ambici stát se určitým kultem u firmy vyrábějící nějaký life-stylový produkt. Ale u mlékárny???
CELKOVÉ HODNOCENÍ
7/10 8/10 (za originalitu a odvahu)

Líbí se Vám www.TATRAMLEKO.cz?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).