Hlavní navigace

Názor k článku Yahoo čeká soud kvůli šmírování v e-mailech od Dan - Nechápu tuhle nehoráznou drzost uživatelů! Dnešní lidi jsou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 5. 2015 12:10

    Dan (neregistrovaný)

    Nechápu tuhle nehoráznou drzost uživatelů! Dnešní lidi jsou jak nějací nenažraní červi, kteří mají potřebu požírat všechno okolo a myslí si, že je povinností celého světa jim zajišťovat absolutně vše a to zdarma a že nenažraný vypatlaný blbec válející se v křesle, který umí tak velké kulové, je to nejlepší co by se mělo podporovat a schopní lidi by měli makat jenom proto, aby tihle paraziti svoji zadnici náhodou nemusel zvednout.

    Snad všechny freemaily mají v podmínkách, že na obsah uživatele cílí reklamu, že mu zobrazují reklamu, některé dokonce vkládají reklamu i do odeslaných zpráv atd. Také tam mají, že neručí absolutně za nic, za ztrátu dat, za ztrátu adresy, za funkčnost mailové schránky a že uživatel nemá nárok na žádnou kompenzaci.

    Je na každém, aby si rozhodl, jestli chce používat jakýkoliv e-mail zdarma - freemail nebo:

    1) Zaplatí si nějakou e-mailovou schránku, kde mu provozovatel nezobrazuje žádnou reklamu, nescanuje e-maily, má tam zuručenou minimální dostupnost schránky, má garantované zálohování dat, fyzické zabezpečení serveru, zabezpečení pomocí šifrování disků a podobně.

    2) Zaplatí si VLASTNÍ E-MAIL SERVER. Pro běžné (domácí) použití dnes stačí obyčejné "raspíčko" (Raspberry Pi), 1A nabíječka na mobil s microUSB konektorem, paměťová karta, nějaké stabilní připojení k Internetu + provést konfiguraci nebo zaplatit někomu, kdo ji udělá. Když nepočítám práci, tak celkové náklady jsou pak cca 2000 Kč a do 10 Kč měsíčně za elektřinu.

    Pamatuju si dobu, kdy žádné freemaily neexistovaly a za e-mailovou schránku se běžně platilo okolo 600 Kč / měsíc, to ovšem v době kdy průměrná mzda byla 7000 Kč. Takže je to jako kdyby se v dnešní době platilo cca 2500 Kč :-). Pořídit si "vlastní e-mailový server trvale připojený k Internetu" pak bylo zcela mimo možnosti běžného člověka.

    Problém je, že většina lidí na Internetu nikdy tuhle dobu nezažila a tak berou za "naprostý standard", že mají všechno zdarma a berou za povinnost všech jim dávat vše zdarma a ještě je ani "neobtěžovat" nějakými svými zájmy jako je chtít to nějak zaplatit :-D

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).